Kan jeg få et lån uten egenkapital?

Ønsker du å ta opp et lån, men har ingen egenkapital? Større lån som f.eks boliglån er svært vanskelig å få uten noe i egenkapital, men er det snakk om mindre lån som billån eller et forbrukslån kan være fullt mulig å få uten å ha egenkapital.

De siste årene har bankene strammet inn reglene sine. Et boliglån er som regel et ganske stort lån, derfor vil det være for stor risiko for banken å gi deg dette helt uten egenkapital. Du kan prøve å kontakte lokalbanken din vedrørende dette og det er helt klart en fordel om du er kunde hos de allerede. Bare vær klar over at selv om du har vært trofast kunde hos de i en årrekke, er det ikke noen garanti for at de vil gi deg et boliglån uten egenkapital. I mange byer er det flere lånegivere, så du kan prøve å søke lån hos flere for å se om du får tilslag. Vi anbefaler at du avtaler møte med en saksbehandler hos disse bankene, for å søke om boliglån på nett uten noe egenkapital vil i nesten alle tilfeller gi avslag.

Ta med alle nødvendige papirer og gjerne et budsjett med oversikt over inntekt og utgifter. Dette kan vise at du faktisk klarer å betjene et boliglån. Søker du hos en bank som du ikke allerede er kunde hos, bør du ta med lønnsslippene for de siste månedene, så du har bevis på at du har en fast inntekt. Det vil være en fordel for deg om du har vært ansatt lenge og har gode fremtidsutsikter i bedriften.

Det kan være veldig smart av deg å sjekke flere forskjellige lånetilbydere og hvilken rente de kan tilby. Dette kan du spare mye penger på.

Skulle du få avslag fra alle er det bare én ting å gjøre, å starte sparingen. Er du innenfor aldersgruppen som kan opprette BSU-konto, bør du absolutt gjøre det. Lag et budsjett for å få oversikt over hvor mye du kan spare hver måned. Og spar gjerne mer de månedene du har penger til overs. De fleste bankene liker at du sparer, det viser at du er betalingsvillig og fremtidsrettet.

Legg igjen en kommentar