Kjøp og Salg av aksjer på internett

aksjer
Slik kommer du i gang med kjøp og salg av aksjer på internett:

1. Registrer deg

Fyll ut registreringsskjema på meglerens hjemmesider og send det inn ved et tastetrykk.

2. Signer og returner

Etter et par dager vil du få kontrakten i posten som du må lese gjennom, signere og returnere. Har du ikke et kundeforhold hos banken/megleren fra før, må du enten møte opp i banken for å legitimere deg, eller sende bekreftet kopi av legitimasjon på faks.

3. Sett inn penger

Noen dager senere mottar du en bekreftelse på at kontoen for aksjehandel er operativ. Sett inn penger på bankkontoen før du skal handle aksjer.

4. Kjøp aksjer

Logg deg inn på meglerens hjemmeside. Brukernavn og passord har du fatt tilsendt. Nå kan du kjøpe og selge aksjer. Nettsidene er selvforklarende og enkle å finne frem på.

5. Oppgjør

Bankkontoen din blir belastet etter fire dager. Tilsvarende ved salg.

Dette er fordelene med aksjehandel på nett:

Det er lavere kurtasje. Du får mye lavere kurtasje (meglergebyr) ved å handle aksjer over internett.

Lynrask tilbakemekling. Få minutter etter at du har sendt ordren, får du tilbakemelding på at den er registrert, gjennomført og til hvilken kurs (forutsatt at det er omsetning i aksjen). Angrer du på en bestilling, kan du endre eller slette ordren såfremt den ikke allerede er gjennomført. Som netthandler slipper du å vente på at megleren din skal bli ledig på telefonen. Du far like rask service som proffene.

Handle når du vil. Du kan legge inn ordre 24 timer i døgnet. Ordren vil bli behandlet når børsen åpner neste dag.

Sikkerheten er bra. Det er på mange måter sikrere å handle aksjer over internett enn via en stresset telefonmegler. Det er mange historier fra småsparere som har blitt misforstått av telefonmegleren sin. Videre er det lurt å huske på at når du handler aksjer over internett, legger du inn ordren på PC-en i ro og mak. All aksjehandel over internett foregår kryptert slik at ingen kan legge inn falske ordre for deg eller se hvilke aksjer du handler.

Legg igjen en kommentar