Kjøp og Selg Aksjer Med en Plan

Alle vil kjøpe billig og selge kjære. Problemet er at det er svært vanskelig å vite når en aksje er billig eller dyrt. Prøv derfor å investere regelmessig. Dette tar deg inn i aksjen til en gjennomsnittlig premium pris og verdien av beholdningen stiger raskt når øker før eller senere.

Det er flere måter å begrense risiko, men de viktigste er å ikke ha for mye av samme aksje eller bransje.

Bet ikke alle på en eller noen få aksjer. Kjøp i stedet 10 til 15 aksjer i 5 til 6 ulike bransjer. Da er du mindre eksponert for vagaries av både bedrifter og næringer. En ekte risiko gir noen beskyttelse dersom noen aksjer i portefølje faller i verdi.

Selv om det alltid kommer til å ha en mening, er det umulig å vite på forhånd hvis det er Ericsson, AstraZeneca, eller en liten bedrift som vil få det beste ut av aksjene dine i nær fremtid.

At aksjer skal være i ulike sektorer er viktig fordi aksjer i samme bransje har en tendens til å gå i flokk. Hvis for eksempel Ericsson kan problemet investorer ofte anta at hele telekom bransjen går dårlig. Da både konkurrenter og leverandører på børsen.

Den teoretiske bakgrunnen for dette er noe som kalles Markowitz ‘portefølje teori og som gav sin opphavsmann Nobelprisen i 1990. Det er nå allment akseptert blant alle profesjonelle portefølje ledere og er til en portefølje kan spres unna risikoen selskapene uten å få dårligere avkastning.

Legg igjen en kommentar