Kjøpe eller leie bolig eller leilighet når du trenger et sted å bo men har dårlig råd

Du har tenkt å flytte hjemmefra, eller ditt rom har blitt for trangt. Her et par gode råd og ideer om hvordan å finne et godt sted å bo – råd om kjøp eller leie av bolig / leilighet.

Det kan også være at du drømmer om et billig toromsleilighet i Oslo eller Bergen, eller at du bare lei av at din private utleier tar alt for mye i måneden for en fuktig kjellerleilighet.
Selv om det kan virke håpløst, er det vanligvis hjelp å finne på leting etter en god bolig, siden antall boliger / leiligheter er enorme.

Det finnes mange forskjellige typer overnattinger, avhengig av behov og lommeboken. Hvis du er en student, kan du leie et rom på en høyskole. Du kan også leie et rom fra en privat utleier eller i en du kan bo sammen med i det minste.
Trenger du mer plass, kan leie av en leilighet eller andelsleilighet være et rett valg. Kanskje foreldrene dine allerede har kjøpt en leilighet, hvor du kan leie, og til slutt kan du velge å kjøpe ditt eget hjem, dersom økonomien er god nok for det.

Leie leilighet

For å få leie en leilighet må du være påpasselig med å finne noe du vet at du vil ha mye nytte av, og deretter være tidlig ute å søke. Desto tidligere du blir skrevet opp på en venteliste, jo større er sjansen for å bli tilbudt en mulighet når du er klar til å bruke den.

Det er private boliger, som står bak den generelle konstruksjon, med støtte fra det offentlige.
Selv om du er på venteliste i flere boliger, kan det ta både 10 og 20 år før de blir tilbudt en mulighet. Dette er fordi leien er lav og at leilighetene spesielt i de store byene, er svært attraktive.
Når du flytter inn i en offentlig bygning, vil vi sette et depositum tilsvarende tre måneders leie.
For å bli skrevet opp til en mulighet, må du søke direkte til den enkelte bolig.
Det avhenger av husholdningenes inntekter i forhold til leie og leilighet størrelse. Du må henvende deg til kommunen for å få mer informasjon om reglene og få et søknadsskjema. Du kan også søke om lån for utbetaling av sine innskudd.

Andelsbolig

Andelsboligen var opprinnelig en billig alternativ til det å eie boligen selv, men i de siste årene av prisøkninger som ligner på de to boliger mer og mer til hverandre. Det er imidlertid fortsatt forskjeller.
En andelsleilighet er en del av et privat andelsboligforening. Med sin andel kjøper man, med andre ord seg inn i foreningen og får som medlem del i plikter og ansvar i forhold til foreningen.
I tillegg til å betale for aksjen, som i dag kan koste fra 200.000 til 2 millioner kr, betaler du leie kalles en bolig, mer enn tilbudet i leie av en vanlig leilighet.
Som medlem kan du når som helst selge din eierandel. Har du pusset opp et nytt kjøkken eller på annen måte forbedret leiligheten vil andelsprisen din stige tilsvarende.
Siden 2005 har det vært mulig å låne i sin andelsbolig i tråd med eneeierboligen. Men det er ingen tvil om boliglån, men på de litt dyrere bolig lån, som registreres i bankene.

Andelsboliger er svært populære, og det er ingen enkel sak å få en anledning. Ledige andelsboliger gitt til personer på ventelisten eller til familie og venner, ifølge foreningen, og hvis en andelsleilighet annonseres i en boligside vil det ofte være et behov for penger under bordet.

En kommentar om “Kjøpe eller leie bolig eller leilighet når du trenger et sted å bo men har dårlig råd”

  1. hey jeg trenger din hjelp
    fordi jeg har ikke et sted å bo. men har dårlig råd til betale.. i dag har ikke penger til mat eller et sted sov .. jeg sliter velding mye

Legg igjen en kommentar