Kjøpe Ny eller brukt Bil – Gode tips og råd av valg av bil

Når du kjøper en brukt bil, har du muligheten til å få mye bil for pengene, både ved å kjøpe fra en forhandler og kjøpe fra en privat bilhandler. Men hvordan unngår du å betale for mye for drømme bilen? Det finnes utallige muligheter, bilene kommer som regel i en viss stand, og er ikke av den samme årgangen. Andre forskjeller på bruktbiler er at de kommer et et lavt utstyrsnivå. Alle elementene definerer selvsagt pris.

Den mest åpenbare er å bruke en online bilvurderingsguide. Der kan du velge merke, modell, årgang, versjon km-stand, farge og grad av utstyr. Da systemet forteller deg hva bilen skal koste fra en forhandler. Du kan deretter sammenlignes med prisene som du finner på Internett eller i avisen bil. På Internett kan du også praktisk tilbringe når de søker etter brukte biler, både fra forhandlere og private.

Fordeler med forhandlerkjøp
De fleste er klar over at forhandler biler koster mer enn private biler til salgs, som er selvfølgelig en rekke levedyktig forklaringer på, fordi giveren har kostnadene for et utstillingslokale, ansatte, reklame-, interesseutbetalinger på sine lager av brukte biler samt utarbeidelse av bilen, osv.

Men forhandlerkjøp har også en rekke fordeler:

Giveren er vanligvis et bredt spekter, og kan guide deg rundt identisk eller lignende biler hvis uforutsette bilen fortsatt ikke fullt passe.

Vanligvis vil giveren kan få drømme bilen gjennom sitt faglige nettverk på kort tid, og dermed spare deg tid og søk kostnader.

2 år av klagen gir større sikkerhet i handelen. Bilforhandlere er bilforhandlere som handelsfolk plikt til å gi deg 2 års garanti, herunder er en garanti for at bilen er kjøpt av utestående gjeld på oppkjøp og generelt en sikkerhet for en profesjonell salgsprosess.

Problemer med klager av biler under 100.000 kroner skal gjennomføres gjennom Forbrukerrådet. Hvis giveren er koblet til næringens egen klager, klager kan om biler fra 100.000 kroner påklaget til styret for biler. Det er en selvstendig yrkesutøver bord, som de fleste bilhandlere er medlem, og deretter avgjøre tvisten på maksimalt 1 ½ månedene. Han er da forpliktet til å følge bransjens egen kjennelse.

Giveren kan vanligvis direkte over overta bilen den dagen du får den nye bilen, så du bør ikke stå med to biler for en stund.

Fordeler privatkjøp
Hvis du kan se fordelene fra forhandlerkjøp er privat handel et interessant alternativ. Prisen kan vanligvis konkurrere med forhandleren, og kanskje spenningen i jakten på en god del mer.

Valg av biltype

En liten, flat, bred og den røde italienske sportsbil eller en BMW er kanskje det første reaksjon for folk flest. Men i den virkelige verden, bør du analysere behovene dine og familien.

Hva er din transport, daglig, ukentlig og årlig? Hvor mange kilometer er det om? Er du kjører på motorvei, vei eller i en by? Skal bilen brukes hovedsakelig av én person eller for å transportere en kommune? Hva slags last må den vanligvis bære, en attaché eller stor familie ukentlige dagligvarehandel shopping?

Når du har sett på det, er det en god idé å vurdere den luksus utstyr du er villig til å betale ekstra for. Husk at større motor, fatter design og mer plass er all luksus elementer, som er svært kostbart hver måned, du nedbetalinger bilen, og omvendt ikke gir mye, den dagen bilen skal selges. Er du villig til å betale? Eller bør du lytte til resten av familien og ser etter en bil med funksjoner, som air condition for turen sørover?

Forsikring til bilen din

Når du har valgt type, vil du snart kunne se ann hvor mye du bør forsikre bilen din med. Og det er en god idé bare å ta kontakt med forsikringsselskaper, hva det egentlig koster å forsikre bilen, du har valgt deg. Små rapping modeller med GTI-plater og lignende kan bli overraskende dyrt å forsikre.

Lån til bil

Du vil trolig få lån for å kjøpe bil. Anskaffe minst tre forskjellige lånetilbud som du kan sammenligne. Sammenlign med hvilken som helst forhandler finansiering av tilbudet. Husk at renten bør være skattemessig fradragsberettiget, kan det ikke avgifter. Det kan også endre bildet av lån er billigere enn bilens nedbetaling sikt.

Verdi og den totale økonomien

Ved å se på en vurdering av en lignende bil når det er ett år eldre og ett år yngre, kan du få en ide om verdien tap. Du kan også lese analysen av verdi. Deretter er du klar til å sette opp et budsjett. Her bør du ta alle viktige elementer: Årlige rentekostnader, årlige avskrivninger, årlige kostnadene for forsikring, eierskap og drivstoffkostnader. Så du kan tydelig se bilen, som er mest økonomisk. En titt i krystall kulen rundt i biler som er forventet å være i etterspørselen i noen år, er også nyttige, som for eksempel «årets fargemodus» er ikke alltid fasjonable farge i 3 år.
Sjekk bilen din grundig før kjøp, er det siste rådet.

Legg igjen en kommentar