Skal du kjøpe ny laptop eller pc og setter krav til høy ytelse og billig pris? Da er DELL pc et godt valg for å spare penger. Dell er som kjent en nettbutikk som baserer sin virksomhet med at de kutter ut «mellommannen» og selger direkte til forbrukere fra deres nettbutikk. På denne måten sparer man penger når man handler PC hos dell.

Mer om selskapet:

Dell, Inc. er en amerikansk produsent, basert i Austin, Texas i 1984 av Michael Dell. Dell produserer datamaskin produkter som stasjonære datamaskiner, arbeidsstasjoner, bærbare PCer, PDAer, servere, lagring, nettverksutstyr, skrivere, TVer og mer. Dell har spesialisert seg på at hver maskin er spesielt egnet til kundens egne behov og ønsker. Hver maskin er spesialbygget og produsert kun på kundens bestilling. Dell datamaskiner er ikke kjøper i butikkene, men kan kun kjøpes via Internett eller telefon. Det er derfor, ifølge Dell selv, som kostnadene kan holdes nede.

Magasinet Fortune Magazine i USA rangert Dell som USAs tredje største produsenten av datamaskinen etter IBM og Hewlett-Packard, og magasinets liste over verdens 500 største selskaper havner Dell på 88nde plass.

Blant vanlige datamaskiner (unntatt server-og lagringsløsninger), leverer Dell den nåværende situasjonen følgende modeller:

– Dimension (Desktop) – Desktop datamaskiner designet for hjemmebrukere.
– Inspiron Desktop – Desktop-siden sommeren 2007 å erstatte dimensjon tilpasset for hjemmebrukere.
– Vostro Desktop – Desktop-siden sommeren 2007 ting å handle mellom forretningsløsning Optiplex og hjemmebrukere ‘Dimension / Inspiron Desktop. Vostro Desktop er hovedsakelig de samme som Inspiron Desktop med unntak av fargen, navnet, grunnleggende garanti og publikum.
– Optiplex / Plex (Desktop) – Desktop datamaskiner laget for store bedrifter.
– Inspiron (bærbar) – bærbare datamaskiner designet for hjemmebrukere.
– Vostro Notebook – Bærbare datamaskiner siden sommeren 2007 tjener som Vostro Desktop avgjort for bærbare datamaskiner. Igjen er forskjellen mellom noen Vostromodeller og Inspiron bærbare ingen i det hele unntatt på farge, navn, grunnleggende garanti og datamaskinens viktigste publikum er.
– Latitude (bærbar) – bærbare datamaskiner designet for business-brukere, siden lanseringen av Vostro Notebook selskaper.

Både stasjonære og bærbare datamaskiner er også modell-serien, Precision Workstation, databehandling med høy ytelse, og XPS, maskiner rettet mot spillere som krever svært høy ytelse.

I nord har Dell kontorer i København, Stockholm og Oslo. Fra 2009 er det praktisk talt all støtte outsorcad er det bare noen få produktserier innen virksomheten hvor det er Dell, som har støtte og det er da engelsk. Selv XPS-støtte er bare engelsk fra Irland. Kunder ingen garantier og programvare støtte ligger i Amsterdam, Nederland.

Selskapet er delt i to deler, den første å håndtere store selskaper, statlige og kommunale og globale selskaper, både privatpersoner og små bedrifter. Dette var i 2007 i USA siden Dell besluttet å sette mer fokus på små bedrifter. På europeisk nivå er fortsatt den gamle divisjon så langt.