Kjøpe Valuta? – Om Valutaspekulasjon / FX

Å kjøpe valuta kan være en god investering. Dersom du er interessert i å tjene penger på valutaspekulasjon kan du lese videre.

Tror du at dollaren er for lav – eller tror du den japanske yen står overfor en stor økning? For den seriøse investor er valuta like naturlig som handel i aksjer og obligasjoner. Før du som privatperson engasjerer seg i kjøp av valuta bør du likevel forstå grundig om metoder og risiko.

I motsetning til aksjehandel handler ikke valutaspekulasjon å analysere et enkelt selskap, og forutsi dets fremtidige resultater – men disse er makro-økonomiske forhold, sentralbankens renter og generelle økonomiske klima.

Spekulasjoner er hva det egentlig handler om.

Mange enkeltpersoner trekkes til Forex fordi for eksempel har de en veldig spesifikk idé om at dollaren er enten for høy eller for lav. Imidlertid bør man vite noe mer enn rett før du deltar i valutaspekulasjon.

Det er flere hovedmåter, hvis du ønsker å ta på valutaspekulasjon:

Spot Trading: Denne typen utveksling brukt av erfarne spekulanter handler direkte på markedet. Her er droppet og vant penger i sekunder når, for eksempel. US dollar, britiske pund, japanske yen eller sveitsiske franc flyttet i forhold til hverandre. Saxo Bank har vært kjent for å tilby små investorer å handle direkte i markedet via PC.

Valuta Pools: Jo mer konservative investor kan delta i bytte bassengene gjennom enkelte banker. Her, for eksempel å foreta en del av sine aksjer som sikkerhet, og deretter la den til banken for å investere i utenlandsk valuta.

Garantert bankinnskudd: Her kan du la renten stå på sparekonto for å deretter å forholde seg til valutakursendringer. Denne typen utveksling er beregnet for svært forsiktige investorer.

Valutaopsjoner: Kjøperen av en valuta opsjon får rett til å kjøpe eller selge valuta til en fast pris på et bestemt fremtidig tidspunkt. Opsjonsprisen er kontrollert er av rente.

Strukturerte produkter: Underliggende verdipapirer er sammensatt av en rekke investeringer. Valutakursene kan delta i strukturerte produkter, og kan for eksempel være rettet mot investorer som forventer en styrking av en bestemt valuta.

Legg igjen en kommentar