Kredittkort, Bensinkort, Fordelskort, og andre Betalingskort

Her er en enkel gjennomgang av hva slags kort som finnes på markedet, hva man har å velge mellom,  og hva som kan gi deg fordeler det absolutt lønner seg å ta vare på.

Blant de 3 hovedtypene med kort finner vi: internasjonale kredittkort, nasjonale kredittkort, og fordelskort (som bensinkort), men grensene blir mer og mer flytende siden mange kort har flere egenskaper.
Kort som kan brukes utenfor Norge kalles ”internasjonale betalingskort”. Disse kan brukes på et stort antall steder i hele verden. Det finnes kort som gir kreditt i en periode (mest vanlig), og kort hvor trekket skjer direkte på konto.
De nasjonale kredittkortene er betalingskort som kun kan brukes i Norge. Mange av de nasjonale kortene fungerer som kortsiktige, usikrede og dyre lån. At lånet opptas ved å bruke et kort, er av mindre betydning.
Fordelskort er kort man enten får, eller kjøper for å oppnå rabatter innenfor en bestemt bransje eller område. Men alle kortene markedsfører også andre tilknyttede fordeler til kortet, men da som en tilleggsting.

Bensinkortene kan i utgangspunktet kun brukes på bensinstasjoner til kjøp av varer og tjenester. Dette er kort som i en eller annen form skal gi deg rabatter. Her er Cresco kortet den største anbefalingen fra oss, som du enkelt finner på sidene våre. Med Cresco kortet får du rabatt på alle besinstasjoner. Les mer om kredittkort, debetkort

En kommentar om “Kredittkort, Bensinkort, Fordelskort, og andre Betalingskort”

Legg igjen en kommentar