Kredittkort og Betalingskort – Ja takk begge deler

kredittkort
Vi pleier å si at et moderne menneske bør etter vår oppfatning være i besittelse av to typer kort. Et betalingskort og et kredittkort. Man får også kort som gir deg både betalingskortfunksjon og kredittid, likevel mener vi at du skal ha to kort. Grunnen til dette er at mange av oss har opplevd at betalingskortet ikke lenger fungerer. Det er ille nok i butikken med alle varene pent lagt i poser og en lang kø bak deg.

Bare ta å se for deg hvordan det er når din plan er å bruke kortet som betalingsmiddel under ferieoppholdet i utlandet, og det ikke skulle virke. Da har du nemlig et problem som ødelegger minst en hel dag.
Derfor er vårt gode råd: Velg deg minst to kort. En av dem bør være betalingskortet som er knyttet mot lønnskontoen din, det andre bør være et internasjonalt kredittkort. Det er to grunner til at du skal ha et kredittkort. (På siden vår til høyre ha noen gode kortvalg).

Den ene er at likviditeten din kan variere, og dermed er det praktisk å få kreditt. Den andre grunnen er at kredittiden er rentefri. Ved å utsette betaling av store kjøp gjennom et helt år, kan du lett tjene inn årsprisen og mer til for et kredittkort. I tillegg til et betalingskort med Visa, et internasjonalt kreditt- kort skal du ta i mot de fordelskortene som gir deg fordeler i de butikkene du handler.

Betalingskort: De aller fleste banker gir deg et betalingskort som er tilknyttet Visa. Dermed kan du bruke kortet som betalingsmiddel også i utlandet. Dette er et debetkort, det vil si at kontoen din blir be lastet når du bruker kortet.

Kredittkort: I tillegg må du skaffe deg et internasjonalt kredittkort. Her vil de aller fleste klare seg med tilbudet enten fra Visa eller Mastercard. I firmasammenheng er det mer vanlig å enten velge Diners eller American Express. Diners og American Express er dyrere, men tilbyr flere fordeler.
Når det gjelder fordelskort, er et godt tips å ta i bruk så mange du orker/klarer å holde styr på.

Legg igjen en kommentar