Kredittkort – Visa MasterCard og Eurocard

De aller fleste av oss som eier et internasjonalt kredittkort, vil aldri betale ett øre i rentekostnader på kredittkortet sitt. Dette fordi alle kortene nemlig har en rentefri betalingsutsettelse på opp til 50 dager, og det kan være gull verdt. Går du derimot utover den rentefrie perioden, kan kredittkortet bli en dyr fornøyelse. Den effektive renten blir fort svært høy.

På den andre siden, har du ikke penger nok på konto eller ikke ønsker å tømme reservene dine fullstendig, kan du likevel benytte deg av kredittkortet ditt. Dersom du velger å nedbetale over noen måneder, koster det deg ekstra i renteutgifter og gebyrer. Dette kan likevel bli billigere enn å ta opp et forbrukslån i banken din.

Dersom du plutselig en dag finner drømmekjøkkenet, som du har vært på jakt etter, nedsatt fra 40.000 til 30.000 kroner, kan du bruke f. eks ditt DnB Mastercard. Betaler du ned over 6 måneder, koster det deg 800 kroner (renteutgifter + årsgebyr). På dette kjøpet har du dermed spart mye penger. Det er dette som er god økonomi tankegang!

Aceepteard Visa/ Mastercard
Dette kortet ble lansert i 1998 og det er Gjensidige Nor som står bak. Kortet gir deg en kredittramme på inntil 50.000 kroner og har ikke årsgebyr eller etableringsgebyr. Samarbeidet med Visa og Mastercard sikrer at du kan bruke kortet på mange steder i hele verden.

Visa Gold/Premier
Dette er ikke et vanlig Visa—kort, men et kredittkort. Visa har god dekning i hele verden. Dette gjelder både som betalingsmiddel og til kontantuttak. Kredittkortet er tilknyttet Visa-nettverket, men utstedes av bankene. Med på kjøpet:
DnB Mastercard

Dette kredittkortet er et resultat av samarbeid mellom DnB og Mastercard. Men kortutsteder belaster deg med et fakturagebyr på 20 kroner hver gang du bruker kortet.
Kortet har omtrent like mange brukersteder som Eurocard. Det er tilknyttet en automatisk nedbetalingsordning med en kredittramme på inntil 50.000 kroner. Du bestemmer selv nedbetalingstiden, men minste innbetaling hver måned er 400 kroner.
Med på kjøpet:
Eurocard Gold
Mange flere brukersteder enn konkurrentene American Express og
Diners, gjennom det samme systemet som Mastercard.

Les mer om kredittkort

En kommentar om “Kredittkort – Visa MasterCard og Eurocard”

  1. Kan du ikke heller fortelle folk at det fult mulig å få avale med banken på fribruk av Visakort når betaler på butikker, tar ut penger av minibank osv osv…..og det kan man faktisk spare flere tusen kroner i året i gebyrer på, og det samme med nettbank, bare man vett nok å sno seg litt. Jeg betaler ikke ei krone i begyr på mitt Visakort og på bruk i nettbank eller om jeg tar ut penger i minibank i Norge eller utlandet, og det sparer jeg minst 3000 kroner i året på, så da blir dine 800 kroner litt snaue i så måte.

Legg igjen en kommentar