Kredittkort

Hva er et kredittkort?

Kredittkort er et kort som du kan bruke hvis du ønsker å kjøpe ting på kreditt. I disse dager vil næringsdrivende fortsatt måtte være nødt til å se at alt er OK og at vi trenger å sikre riktig identifikasjon fra personen som har kredittkort. Alle vil jo at handelen blir gjort så trygt som mulig for å kunne bruke kredittkort hvor du befinner deg.
Det finnes flere forskjellige kredittkort som er knyttet til ulike bonuser, avgifter, fordeler, etc..

Kredittkort historie

Tidligere brukte man bare sjekker når det var snakk om å ta ut penger, eller om man ville betale noe. Dette har nesten helt blitt erstattet med kontanter eller kredittkort. Det er blitt forskjellige typer kort som kan brukes til å betale med, bankkort, debetkort, kredittkort osv.

Kredittkort var en oppfinnelse av Frank McNamara, som en dag hadde spist på restaurant og glemte å ta med kontanter. Deretter opprettet han selskapet Diners Club, som var at man ikke ville ha penger på det, men det ville være nok med et kredittkort. Og resten er historie. Kredittkort fungerer slik at man kommer og betaler for seg med kredittkort, og ved utgangen av måneden, vanligvis få en regning som sier spesifikt hva du kjøpte og hva du skal betale.

Men til selgeren ikke trenger å vente en måned til kredittkort selskaper betale penger nesten direkte til selgeren.

Det finnes flere forskjellige kredittkort, de vanligste er trolig imidlertid Mastercard, American Express, Visa, Diners, American Express mf.

For å kunne søke om kredittkort må man de fleste tilfeller være over 18 år og ha en relativt stabil økonomisk historie. Det å få kredittkort er i hovedsak basert på samme grunnlag som å låne penger, som lånegiveren må være sikker på at lånetakeren kan betale på lån.