Alt om Lån og Husbanken som du bør vite

Hva gir Husbanken lån til lurer du kanskje på?

Da skal du vite at Husbanken gir lån til nybygde boliger. De lånene du får gjennom denne banken kan du regne med er de gunstigste du kan få i årene fremover. Merk deg dette!

I hovedsak kan alle personer over 18 år, som er bosatt i Norge, få lån i Husbanken. Husbanklånet består av et grunnlån med tillegg. Grunnlånet er avhengig av antall rom og størrelsen på huset. Du kan få et lånetillegg hvis du legger til rette for bestemte kvaliteter ved huset. Det endelige lånebeløpet kan nå opp i 80 prosent av total anleggskostnad.

Du kan få høyere lån dersom du bygger hus som:
• har leilighet for utleie, f.eks. i underetasjen
• er miljøvennlig
• har livsløpsstandard, dvs. at huset er tilpasset rullestolbruk

Dersom du skal bygge en større eller dyrere bolig fordi du eller noen i din husstand er funksjonshemmet eller fordi det er mange som skal bo i huset, kan det også gis høyere lån.

Kravet for å få husbanklån innebærer at kostnadene til tomt og hus må være rimelige. Det er vanlig å fastslå at huset kan være 120 kvadratmeter. Likevel skal du vite at dersom huset bygges i flere plan, kan boflaten godt være større enn dette. Til slutt må du også få med deg at tomtekostnadene ikke kan være over 350.000 kroner, i pressområder ikke over 450.000 kroner.

En kommentar om “Alt om Lån og Husbanken som du bør vite”

  1. Spørsmål: Vi har 80 000 i restlån i husb. kan vi løse ut hele lånet før lånetiden på 30 år er ute

Legg igjen en kommentar