Lån med sikkerhet – Slik sikrer du lånet ditt med eiendeler

Hvis du trenger å låne en større sum penger og har eiendeler som fast eiendom, verdipapirer eller en bil, kan du søke om det å låne penger med sikkerhet. For å låne penger med sikkerhet betyr det at verdiene som du har gitt som sikkerhet til banken eller lånetilbyderen hvis de kunne vise at du ikke kan betale tilbake lånte penger. Banken eller lånetilbyderen kan deretter selge eiendeler for å få tilbake pengene de har faste. Det er derfor viktig at du angir hvilken sikkerhet kan bli solgt hvis nødvendig. Har du noen eiendeler som du kan låne penger til noen ganger fungere som en sikkerhet. Er du for eksempel å låne penger for en bil, kan du angi bilen som sikkerhet.

For å kunne bruke våre ressurser som sikkerhet når du låner penger Ressurser må være helt eller delvis dekke lånte summen. Du trenger ikke å være i stand til å fastslå om de eiendeler som dekker beløpet som du ønsker å låne. Slike spørsmål kan hjelpe deg med banken. Alt du trenger å gjøre er å søke om et lån med sikkerhet og listen sine ressurser du har. Deretter er det opp til banken å avgjøre om du er kvalifisert for et lån, med eller uten sikkerhet.

En fordel å låne penger med sikkerhet i motsetning til andre lån er at de gjenværende løpetid kan ofte fastsettes individuelt. Tilbakebetaling er ikke forhåndsbestemt, men kan bli diskutert mellom bank / utlåner og låner. Har du tatt et lån med sikkerhet, det er minst to måter å betale tilbake lånet på: med en rett tilbakebetaling av direkte betaling eller trygd. Nedskrivninger betyr at utgifter til lånet er gradvis reduseres som lånet er betalt av. Det er de mindre lånet er mindre interesse du betaler. Annuitet betyr at utgifter til lånet er den samme for hver betaling. Dette betyr at parallelt med renten faller som lånet er betalt av, i stedet renter økt med samme beløp. Vil du bli tildelt en garantert lån har en god sjanse at du har mulighet til å få en bedre renter på lån enn hvis du ikke har noen eiendeler. Det kan derfor være verdt du reflektere en ekstra gang over hvordan eiendeler ser ut før du søker et lån.

I tillegg til fast eiendom, verdipapirer, biler og andre eiendeler er også garantist som garantert lån. En garantist er en person som påtar seg det økonomiske ansvaret når du låne penger. Hvis du ikke kan betale tilbake lånet gjenværende forpliktelse faller på garantisten. Finne en person som er villig til å være en garantist kan være vanskelig. Det er en stor forpliktelse å være en garantist og krever en heftig gevinst. Har du tilgang til en garantist som kan sikre dine lån imidlertid være mye enklere for deg å låne penger. Har banken eller kredittselskapet har sikkerhet i at de vil få tilbake pengene sine, de blir mer villige til å godkjenne et lån. En garantert lån har økt sin sikkerhet og derfor også din sjanse til å låne penger.

Les mer om lån uten sikkerhet

2 kommentarer om “Lån med sikkerhet – Slik sikrer du lånet ditt med eiendeler”

  1. Hei. Jeg har eget hus og bil, men er aleneforsørger, og regningene bare hoper seg opp.. uansett hvor mye jeg jobber, så kommer jeg aldri ajour. Jeg er utdannet sykepleier med en fast stilling. Jeg ønsker å få låne penger sånn at jeg kan få betalt av alt av regninger, og små lån, og heller betale en sum i mnd pånet lån? Kan dette la seg gjøre? Jeg ønsker å låne 250 000 kr. Veldig takknemlig for svar.

    Line L.

  2. hei
    vi er ett ektepar i finnmark som har ca 35.000kroner i netto inntekt hver mnd,begge i fast jobb,hvordan skal vi klare å få ett lån som vi trenger.på kr, 550000 da klarer vi å samle alle dyre lånene og får bort all gammelt snusk som inkasso, problemet er inkassoen,vi har hus og hytte som vi kan sette i pant
    kjell

Legg igjen en kommentar