Låne Penger via Privat lån eller smålån som sms-lån ?

I dag er SMS-lån også blant den økende delen av de mindre privat lån

Alle kan selv se at markedet for privat lån og SMS-lån er økende. Når du søker etter hvert av ordene i en søkemotor som Google, finner man massevis med resultater. Mange av resultatene er svært negative, og det er forståelig, hvis en mener at slike lån er dyre. Men er privat lån eller SMS-lån dyrt?

Likevel må vi prøve å sammenligne med vår egen bank, i så fall kan du ofte finne at mange banker ikke bryr seg om å administrere lån under 10-15.000, -. På denne måten er SMS-lån og smålån en viktig nisje i forhold til mennesker som mangler og nok penger for en rask restaurant eller en frisk tur på byen. Vanligvis vil det være mulig å få SMS-lån på 1.500-2.000. Eller Folkia tilbyr lån opp til 3000 som man raskt og enkelt mottar i løpet av veldig kort tid.

Privat Lån

Mange bruker i stedet privat lån – lån mellom familiemedlemmer eller venner. Men det er farlig for å raskt bli uvenner med familien da, og det handler ikke bare om penger. Vi må med andre ord, kjenner hverandre svært godt før man begir seg ut på slike privat lån. På den andre siden er SMS-lån mer anonyme låneformer. Men det er en fare i alt – ikke la gjelden bli for stor slik at den vil styre din økonomi. Det er dumt å hele tiden bruke 100% av hele kreditten, for da å få en dårlig kreditt-historie hvis man ikke klarer å betale tilbake det man har lånt.

For slike mennesker, det kan ha for å ta en aktiv beslutning – å sende en SMS – få dem til å tenke på en gang. Sms lån har kommet for å bli, akkurat som smålån eller mikrolån som det også er kalt. Når du står i dagligvaremarkedet er dette nemlig grei løsning på et problem når du ser på produktet du vil ha, og har plass i bilen.

På samme måte er det for mange, at når de ser en annonse for en ny over telefonen som SMS-lån er kanskje det siste de ser på den gamle slitte telefonen – som for mange unge mennesker som betyr at telefonen er mer enn et halvt år gamle.

Privat lån er ofte en utfordring i å få igjennom, mens man kan få pengene rundt på konto raskt med SMS-lån, uten å måtte besvare en rekke spørsmål om hva pengene skal brukes. Du selv har en utvidet kreditt blir automatisk følger med når du å gjennomføre hele beløpet innen perioden, for eksempel. 14 dager. En slags forskudd på lønn, hvis du vil.

Når vi derfor må si noe konkret om en lånetype som privat lån eller SMS-lån, er det svært mye avhenging av øyet som ser, og hvilke alternativer du har. Du vil ofte være i stand til å oppnå mye billigere enn lånetyper og privat lån, hvis du vil sette deg ned med et regneark og studere alle låneformer som finnes. Men det er nå en gang slik at det er enkelt og smertefritt, og det har en verdi det også. Som vi alle vet: Tid er penger.

En kommentar om “Låne Penger via Privat lån eller smålån som sms-lån ?”

  1. Hei.

    Ønsker å låne via privat lån, er i fast stilling med en årsinntekt på kr 696000 i tillegg reisetillgg for ukependling på kr ca 100000 pr.år, mulighet for medsøker (samboer) fastansatt med årslønn kr 430000

    Mvh Tor

Legg igjen en kommentar