Lån av Penger i 2009 – Låne utsiktene for boliglån og forbrukslån?

Nå er vi over i 2009 og ser tilbake på et år med store låne usikkerhet, frykt og økonomisk kriser på alles lepper. Men vi kan puste en sukk av lettelse med det nye året, eller bør vi forberede oss på et år med eiendeler sydd inn i madrassen?

De store begivenheter i året må sikkert være banktjenester krisen, fallende huset priser og renten øker. Frykt for en totalt kaos i økonomien var sterk, men redningsaksjoner ha avverget katastrofen.

I 2009, den samlede posisjon imidlertid at boligmarkedet vil fortsette å avta. Vi vil imidlertid sannsynligvis oppleve en stor forskjell i størrelsen på prisen faller. Desto dyrere boliger vil trolig falle mer enn hjemmene der alle inntekter nivåer kan bidra. Selv om huset har falt jevnt de siste årene, er det fortsatt områder hvor prisen på boliger, langt fra er lik inntekt. Dette gjelder særlig Danmark, Norge og Sverige, at prisen fortsatt er for høy.

Selv om utsiktene med fallende huset priser over hele landet, har de nye eierne ikke kunne nyte lavere priser. Grunnen til dette er at renten øker, har gjort finansiering av bolig er dyrere og dermed å kompensere for nedgang i prisene. I 2009 er det estimert imidlertid at økonomien stabilisert og renter på sin nedgang. Vi er igjen en normalisering i penger markeder og den europeiske sentralbanken reduserer renten, hvoretter DNB vil følge etter.

Ingen kan forutsi fremtiden, men lite bevis dermed at rolig ønsker et godt nytt år!
DU kan også lese Carsten O five sine spådommer i krisetider her

Legg igjen en kommentar