Lån av penger mellom privatpersoner – En uortodoks måte å skaffe penger på

Det er et vell av ulike kreditt på Internett, enten du ønsker å låne penger til bil, bolig, forbruk, eller noe annet. En litt uortodoks måte å låne penger på i Norge er lån mellom privatpersoner. Disse typer lån er kjent fra utlandet, inkludert den amerikanske nettstedet prospor.com. Her kan privatpersoner låne til andre individer.

De private långiverne bestemmer renten og modenhet, og det er opp til de som ønsker å låne på disse priser om det er akseptabelt. I Danmark finnes det sider som fairrates.dk som gir disse lån mellom privatpersoner. Hvis lån ikke er betalt, låner informasjon gjøres tilgjengelig til utlåner, som kan kjøre en privat inkasso sak. Vi må være svært forsiktig hvis vi vurdere å låne eller låne ut til enkeltpersoner, som det er ekstremt vanskelig å vurdere risikoen ved slike lån. Det er mye mer tillit i etableringen lån gjennom banken eller kredittselskaper.

2 kommentarer om “Lån av penger mellom privatpersoner – En uortodoks måte å skaffe penger på”

  1. hei, jeg har et spørsmål: Jeg lånte ut 100.000,- til en venn. tilbakebetalingen gikk bra i førsten, så har han nå sluttet og betale.kan jeg skrive et gjeldsbrev nå?og hvilke muligheter har jeg for og få tilbake pengene mine med et gjeldsbrev?er dette noe som kan føre til rettsak? og som jeg har sett på gjeldsbrev maler, kan jeg sette en fast dato han skal betale på og hvis jeg ikke får betaling at jeg kan legge på renter?

    på forrhånd takk!

    Mvh Dani

  2. hei jeg trenger hjelp idag med 20000 for og få leve noe lenger ,og med mine brn

Legg igjen en kommentar