Unge personer som er 18 år og oppover er den aller tidligste gruppen som har lov å låne penger fra finansselskapene.
Unge i etableringsfasen har ofte litt vanskeligheter med å få økonomien til å gå rundt hver måned. Det er ikke uvanlig at det dukker opp uforutsette regninger eller utgifter. Men fortvil ikke, mange banker og finansieringsselskap har lang erfaring med nettopp dette og står klare til å hjelpe deg om du føler at du sliter med å få pengene til å strekke til hver måned.
Hvilke typer lån kan du ta?
Sliter du med at du har dårlig råd på slutten av måneden, er et microlån kanskje løsningen for deg. Dette er et lite lån du gjør en engangsbetaling på når du skal tilbakebetale det. Et raskt og effektivt lån for deg som vanligvis har en stabil økonomi, men kanskje fikk en uforutsett regning i postkassen.
Trenger du derimot litt mer penger for å kanskje kjøpe din første bil eller pusse opp i din første leilighet, er nok et litt større forbrukslån løsningen for deg. Dette lånet kan du bruke som du vil og du får lengere tid på nedbetalingen.
Tilbakebetalingen av lånet.
Da renten er høyere enn normalt på disse typer lån, anbefales det alltid at de nedbetales så fort som mulig og at man unngår betalingsutsettelser eller rentefritak. Har du ekstra penger en måned, er det lønnsomt å betale inn ekstra på lånet. Hvor stort avdraget er på i måneden, avhenger din personlige økonomi. Dette vil banken gjennomgå sammen med deg. En lengere nedbetalingsperiode vil gi lavere avdrag, men høyere kostnader over tid. En kortere nedbetalingsperiode gir høyere avdrag i måneden, men lavere kostnader over tid. Tenk nøye gjennom hva som er best for deg.