Lån penger – tips om forbrukslån

Lån penger ? Her er noen tips om forbrukslån du bør få med deg får du velger å låne penger.

Du bør følge en generell regel om du vil låne penger: Tenk deg to ganger om og ta en bred vurdering av forskjellige tilbydere av lån på internett. Lån kan være enkle å få, men det kan bli også bli en kostbar felle om du velger feil tilbud.

Hvis du vil låne penger, er det vanligvis best å snakke med din personlige bankmann eller der du har ditt boliglån. Selv om det kan være store forskjeller i bankenes renter, er de ofte mye billigere enn visse raske forbrukslån, spesielt er forskjellen stor med smålån (pga. den høye renten på disse).

I utgangspunktet er boliglån enda billigere enn banklån, men det er litt dyrere å danne. Mindre forbrukslån er vanligvis på størrelsesorden 50.000 til 100.000 kroner.
Du må se godt etter før du kaster deg over raske lån. Det kan ofte ende i en gjeldsfelle.

Hvis du velger å låne penger i banken, bør du oppsøke den billigste banken. Det er viktige forskjeller i satsene banker tilbyr på lån av penger. Du kan bruke nettstedet lånutensikkerhet.org for å finne et forbrukslån. Du bør ikke fokusere bare på renter når du velger en bank. Du bør også se på avgifter. En svært lav rente kan skyldes et skifte er mange avgifter tilknyttet lånet. Motsatt, en relativt høy rente bety at det er få gebyrer.

Du må alltid huske at banken kun er interessert i deg fordi de kan tjene penger fra deg og det er ingen grunn til å føle seg særlig beæret, hvis banken gjør det mulig å låne penger.

Her er noen tips, hvis du vil låne penger:

– Unngå de raske, små lånene. Det er ofte svært kostbart å låne et par tusen kroner.
– Ikke bli fristet av små månedlige innbetalinger.
– Unngå å ta opp et lån der den finansielle service går lenger enn levetiden til å kjøpe for lånet.
– Undersøk markedet nøye før du tar et lån. Det kan spare deg for mye penger.
– Ikke se bare på lånet rente, men også på avgifter som kan komme med lånet.

Når du velger å låne penger, bør du selvsagt også gjøre deg helt klart om du er i stand til å betale det tilbake, og over hvilket tidsperspektiv. Jo raskere du betaler tilbake et lån, jo billigere blir det.

Legg igjen en kommentar