Lån til bolig i Norge og utlandet

Økonomisk støtte til kjøp av bolig er helt greit. Skal du kjøpe for første gang i dag er man helt avhengig av hjelp fra f.eks. foreldre. Har man ikke egenkapital er det ikke lett å kjøpe noe i for eksempel Oslo. Med studielån i tillegg sier det seg selv at det er begrenset hvor mye lån man får. Selv hadde du kanskje har litt oppspart da du kjøpte for fire år siden og lånte resten av foreldre (pris 1,4 mill.). Uten dette hadde du kanskje måttet droppe det hele eller leie. Og da betaler man på lånet til andre, så det er ikke så smart hvis man kan unngå det.
Dette er i beste fall en anbefaling, men har også noe med standard og beliggenhet dvs. pris å gjøre. Alle som er nygifte og langtidsutdannet med stor studiegjeld, uten egenkapital og med barn vil en drahjelp på ca 15 % av kjøpesum til komme godt til nytte, da det gjør det mulig å få lån til bolig i det hele tatt. Det segmenteres forskjellene i samfunnet.

Å eier eller å leie er noe av det som er med på å øke forskjeller i Norge.
Får man ikke lån til egen bolig, betaler man det mangedobbelte som en bolig koster i leieutgifter opp igjennom årene.
Man får heller ikke lån til andre ting, om man ikke har sikkerhet i egen bolig.

Hva med alle de barna hvor foreldre IKKE har råd til å sponse sine barn med bolig?

For med dagens utvikling, hvor det er lett å få lån til bolig i sentrale strøk og vanskelig i distriktene. Vil man trenge nye virkemidler for boliger i distriktene – Utfordringen for mange i distriktene er at byggekostnadene er høye, mens markedet og bankene ikke verdsetter beliggenheten. Dermed sliter mange med å få lån til å bygge eller kjøpe bolig i distriktene

Og hva med akselerering av forskjells Norge med dagens politikk, og foreldres atferd, ved å betale sine unges førstegangsbolig?

Kanskje går du med en plan om å kjøpe deg leilighet eller muligens bolig i utlandet? Her eksisterer det mange aktører som kan gi deg lånet du trenger, men ofte langt dyrere enn hva som er nødvendig.
Det er også mange feller å gå i når du skal kjøpe bolig i utlandet.
Lån til bolig i Spania ?

Det er egentlig kun fordeler med å være i Spania som resident. For å si det kort stiller man som resident helt likt med enhver spanjol, like rettigheter i stort sett alle sammenhenger. Man vil også få bedre betingelser avspanske banker som resident. Bedre rente og høyere belåningsgrad ved lån til bolig i Spania. Skattemessig kan det være store gevinster å hente, spesielt for den som skal selge bolig. Er du resident, over 65år, har bodd i din egen bolig i over tre år kan du selge den uten å betale noe som helst i skatt på gevinsten på boligsalget. Er du under 65år er gevinsten også helt skattefri så fremt at du benytter pengene fra salget på kjøp av ny bolig.

8 kommentarer om “Lån til bolig i Norge og utlandet”

 1. Oslo den:- 27.apr.210

  Hi vi er tre personer som ønsker å kjøpe bolig i utlandet, og vi trenger et lån på kr.600,000 vi kan stele grente om hus i Oslo. Vis dere har et tilbud om lån send til oss.
  Mvh
  khalid

 2. Hei,jeg er en separert,pensjonert mann på 61 år og vil kjøpe meg bolig i Thailand og må låne penger til dette.
  Jeg har lån nå men når jeg selger min hytte blir jeg gjeldfri men har ikke egenkapital til å kjøpe dette huset
  Er det mulig å låne til dette huset hos dere,kanskje 6-700000
  jeg vil flytte til Thailand da men er fremdeles norsk statsborger

 3. Hei.
  skal kjøpe eiendom i USA (Florida) og lurte på om dere finansierer det med sikkerhet i boligen der borte?

 4. Ønsker og selge bolig i Norge og kjøpe ny i Spania eller Tyria. Planen er permanent utflytting fra Norge. Er det noen mulighet og få lån til dette formål?Må man i så fall ha egenkapital?

 5. Jeg eier ikke bolig i Norge, men vil kjøpe leilighet i Berlin – ikke tysk, men EØS statsborger. Hvor kan man få lån til boligkjøp i Tyskland, med pant i den boligen? – helst i Norge…

 6. Hei
  Vi er en familie som ønsker finansiering av leilighet på Gran Canaria.
  Deler av familie har bodd i leiligheten vi ønsker å kjøpe i 2 år.
  Hvordan kan vi finansiere dette kjøpet.

 7. Hi jeg vil kjøpe hus i Thailand jeg vil lån 1000000 kr hvordan kan jeg få lån

Legg igjen en kommentar