Lån Til Eldre – Seniorlån

Lån av penger til de eldre kalles gjerne for seniorlån. Dette er bankenes utlån til eldre folk med lave inntekter, sikret med leiligheter eller hus. Seniorlån ofte har høyere rente enn den tilsvarende boliglån.

For ordinære boliglån i personens inntekt bør være tilstrekkelig til å betale renter på boliglån, utgifter til bolig og andre levekostnader. For seniorlån slik at kravene er mindre, så lenge markedet verdien av huset / leiligheten er betydelig større enn de foreslåtte lånet.

Du kan ofte bruke seniorLån til hva du vil. Hva med å gi barna forskudd på arv, bygge på hytta eller huset, ta drømmeferien du alltid har ønsket, realisere drømmer eller rett og slett slutte å betale på eksisterende gjeld? Med SeniorLån kan du frigjøre en del av verdiene i boligen, samtidig som du er sikret å kunne bo i boligen resten av livet.

Med et SeniorLån betaler man ikke renter eller avdrag så lenge man oppholder seg i boligen. SeniorLån betales ut som regel gjennom en engangssum eller månedlige utbetalinger inntil man blir rundt 94 år. Husk at man velger selv hva som passer best for deg.

SeniorLån skal tilbakebetales først ved permanent fraflytting fra boligen eller død.

seniorlån

SeniorLån løser tre viktige utfordringer:

– Man får økt økonomisk handlefrihet og mulighet til å bruke deler av sparepengene dine som er bundet i boligen.
– Man tar del i en fortsatt stigning i boligverdien og dermed muligheten til å etterlate deg en betydelig arv til neste generasjon.
– Man får trygghet for at du kan bo i egen bolig så lenge du ønsker og er i stand til det, uavhengig av boligpris, renteutvikling og levetid.

Trenger du å låne penger og kan søke om seniorlån? Ja, da kan dette anbefales. Snakk med din bank for nærmere opplysninger.

Legg igjen en kommentar