Lån til unge personer i Norge i dag

Er du ung og søker lån ? Du er ikke alene. Det kan være vanskelig å komme inn i boligmarkedet for første gang.

Selv om de aller fleste bankene har aldersgrense på så mye som 23 eller 25 år, er det likevel noen få banker som er villige til å gi lån til en 20 åring. Grunnen til at bankene har denne aldersgrensen er enkel. Mange unge har lett for å kaste bort penger og har ikke like høy ansvarsfølelse som en voksen person har.

For å få lån som ung, må du utfylle kravene bankene stiller. Du bør for det første ha god, fast inntekt. En tommelfingerregel er at du må ha over 150 000 kr i årsinntekt. Gjerne fra en bedrift som kan gi deg en fremtid og kanskje til og med mulighet for å klatre i karrierestigen. Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker på deg om du skal søke om lån. Svært få banker vil innvilge lån til en person med betalingsproblemer, uansett om denne personen har fast inntekt.

Fordelen med å søke om lån i dag, er at konkurransen som er i denne bransjen, kan gange deg som lånesøker positivt. Konkurransen om nye kunder er stor, derfor kan flere banker komme med svært gode tilbud. Du bør sette av litt tid til å undersøke hvilken bank som gir deg best vilkår, det vil bare lønne seg for deg.

lån ung

Selv om du kun er 20 år, så er det altså fullt mulig at du får et lån. Det forutsetter at du oppfyller kravene bankene setter. Siden du er under aldersgrensen til mange av bankene, kan det være best å avtale et møte med de i banken, fremfor å søke på internett.

Får du tilbud om et lån, bør du allikevel tenke deg godt om. Er du sikker på at du klarer å betjene et lån? Du bør ta et dypdykk i økonomien din for å sjekke at du faktisk har råd til dette. Det er svært viktig at du klarer å betale tilbake lånet, uten å få betalingsanmerkninger. Får du det, vil du få trøbbel med å få lån senere i livet.

Legg igjen en kommentar