Lån uten kausjonist eller sikkerhet ?

Dette er en artikkel som tar for seg dette med kausjonist og lån.

Hva er en kausjonist?
Når man søker om et lån kan det være en stor fordel å stille en såkalt kausjonist. Dette er en person som stiller seg disponibel til å betale tilbake lånet for deg om du skulle komme til å misligholde lånet. Dette fordi det er en risiko for banken å låne ut penger. Stiller du sikkerhet i form av en kausjonist, vil banken kunne gi deg lavere rente og i mange tilfeller høyere lånesum.

Når det snakkes om kausjonist og lån, finnes det to typer: kausjon og enkel kausjon. Den vanligste formen for kausjon er ubetinget garanti. Det vil si at banken går direkte til kausjonisten om du lar være å betale et eneste avdrag. Enkel kausjon er litt mer trygt for en kausjonist. I dette tilfelle må banken bevise at lånetaker ikke kan betale avdraget, før de kan gå videre å kreve betaling av kausjonisten.

Det medfører ofte stor risiko og stille seg som kausjonist. Banken er alltid piktig til å opplyse deg om hva dette innebærer og hvilke risikoer du pådrar deg. Du har rettighet til å få opplyst alt om lånet, det være seg lånesum, obligasjon, betingelser for lånet, sikkerhet osv. Hvis lånetaker har svært dårlig økonomi, kan banken faktisk fraråde deg å stille som kausjonist. Dette for å sikre deg og din private økonomi.

Lån uten kausjonist eller sikkerhet
Det er faktisk få banker som krever at du må stille sikkerhet eller kausjonist når du skal ta opp et forbrukslån. Så fremt du har god økonomi, skal det ikke være noe problem for deg å ta opp et forbrukslån helt uten sikkerhet. Alt som kreves er dokumentasjon på at du har fast inntekt og at du er fri for betalingsanmerkninger. Når alt dette er fremvist, kan du få lånt betydelige summer.

Legg igjen en kommentar