Låne penger og sikkerhet i form av fast eiendom eller lignende

Å få låne penger i banken er selvfølgelig betydelig enklere om man har fast eiendom å slå i bordet med. En annen ting er at dette kan påvirke hvilken rente du kan få og bankens villighet til å låne deg penger i det hele tatt. De det ser etter er en eller annen form for sikkerhet som du kan stille. Dette kan enkelt forklares med et eksempel: Hvis for eksempel når spør deg om å låne 10000 kroner, så ville du selvsagt være mer villig til å gjøre dette hvis du fikk ham til å signere en kontrakt hvor han skulle overlevere hans Rolex gullklokke til deg, hvis han ikke betalte pengene tilbake.

låne penger sikkerhet

Tilsvarende liker en bank også å ha en form for sikkerhet i noe du eier, gjerne noe som har en verdi. Verdien antas omtrentlig å være det du har betalt penger for, men er noe som banken i prinsippet kan selge og tjene penger på. Det mest normale ting som en bank tar pant i bolig din, bilen eller båten din. Med andre ord noe som representerer en betydelig verdi.

Har du ikke noe av verdi betyr det som regel at renten på lånet ditt blir høyere. Har du imidlertid mange ting som har en verdi for banken, er de mer villige til å gi billige lån med lave renter fordi deres penger er sikret på annen måte.

Hva bør pengene brukes til?

En siste viktig ting er hva pengene du låner bør brukes til. Skal de brukes til å kjøpe en bolig, slik at banken kan også ta et boliglån på den. Skal penger brukes til å investere i gull, sølv eller edelstener, så kan banken muligens få ta pant på dette.

Hvis pengene brukes til forbruk og reiser, så det betyr at pengene umiddelbart mister sin verdi fordi de forlater banken og derfor blir renten høyere.

En kommentar om “Låne penger og sikkerhet i form av fast eiendom eller lignende”

  1. Hei.
    Har et ønske om å refinansiere en god del smågjeld. Har sikkerhet i fast eiendom men lurer på om dere godtar 2 prioritet.
    Har boliglån som har 1 prioritet.

Legg igjen en kommentar