Låne Penger Tips Og Råd

Her er noen tips og råd til deg som skal låne penger i bank eller på nett.

Det første du skal vurdere på tilbudet du får er renten på lånet.

Diverse banker og finans-instutisjoner tilbyr gjerne forbrukslån og de fra deres side tjener store penger på renten som vi betaler for å låne penger. Dette er med andre ord det aller første man bør vurdere på når man sammenligner lån og tilbud. Husk at hos mange banker og utlånere oppgir de renten som nominell rente. Dette bør du være klare over at den nominelle renten bør i utgangspunktet bare overses. Hvorfor det spør du kanskje? Det er fordi de ikke tar med alle de reelle kostnader på ditt lån. Det som du i steden skal se nøyere på er det som kalles den effektive renten. Den viser også faktiske kostnaden på lånet og tar med alle gebyrer i betraktning.

Husk at du må være nøye på å se om lånet er oppgitt årlig eller månedlig når du sammenligner. Det er fort gjort å blande disse sammen og da blir det helt gale grunnlag for sammenligningen. Hvis renten er oppgitt som månedlig, ganger du dette enkelt med 12 for å få årlig rente.

Vær oppmerksom på at renten man ser annonsert hos en bank, ikke er alltid den renten man får til slutt. Din økonomiske situasjon er også med i beregningen på hvilken rente vi får tilbudt.

Planlegg ditt lån godt.

Det er et utall av forbrukslån og lån å velge mellom og renten på disse varierer fra 9 % til over 30 %. Med andre ord kan man spare seg for masse penger om man tar seg tid til å sammenligne lån og tilbud!

Å ta opp et lån eller forbrukslån betyr også at du må planlegge andre sider ved din økonomi. Hvor mye klarer vi å takle per måned? Tenk på ditt månedlige budsjett og hvor lang tid du tror du trenger for å tilbakebetale lånet.

Til slutt bør du lese flere artikler på denne siden for å utvide din kunnskapsbank. Linker til flere artikler finner du under.

Legg igjen en kommentar