Når man søker lån, hvor raskt får man svar?

Det er i dag slik at når man søker om å låne penger vil man som ofest få svar umiddelbart. For det første om du vil kunne få godkjent lånet, og deretter svar på din gjeldende søknad.

Vi lever i en tidsklemme og vi ser på tiden vår som noe verdifullt som vi ikke ønsker å kaste bort. Det samme gjelder når man skal søke lån. I stedet for å oppsøke banken for å søke lån, noe som kan være en tidkrevende prosess, kan du søke på internett. I dag er denne metoden svært populær og det er ikke uten grunn. Mange banker gir deg svar umiddelbart og får du godkjent lånesøkanden, overføres pengene relativt kjapt til kontoen din. Å søke lån online er en virkelig lettvindt.

Før du søker, bør du sammenligne flere banker og deres lånevilkår. Hvem som opererer med lavest effektiv rente og gebyrer er viktig for deg, da du kan spare tusenvis av kroner i lengden.

Automatisk behandling av lånesøknaden
Mange banker tilbyr såkalt automatisk behandling av lånesøkanden. Når du har fyllt ut søkanden med alle nødvendig informasjon om deg og din inntekt og sendt inn søknaden, benyttes en algoritme for å finne ut om du får lån eller ikke. Denne algoritmen ser på ting som inntekt, alder, sivilstatus, betalingsanmerkninger, inkassosaker o.l. Dette gjøres på sekunder og du vil få svar nokså raskt.

Ut i fra dine opplysninger regner også denne algoritmen ut hvilken kredittscore du har og er denne scoren høy nok, vil du automatisk få godkjent lånesøkanden.

Skulle du få lav kredittscore vil banken enten gi deg avslag eller behandle søknaden din manuelt. Det vil si at en saksbehandler hos banken vil gjennomgå søknaden din, dette vil resultere i at behandlingstiden vil øke noe.

Får du avslag er det ofte fordi du har for lav inntekt eller har betalingsanmerkninger/inkassosaker på deg. Har du mulighet til å øke inntekten din og bli kvitt anmerkningene/inkassosakene, bør du absolutt gjøre det. Straks du har forbedret inntekten og er fri for anmerkninger/inkassosaker, kan du søke om lån igjen og du vil mest sannsynlig få innvilget det.

Utbetalingstiden
Selv om du får svar og godkjent lånesøkanden din samme dag som du søkte, betyr det ikke nødvendigvis at banken kan overføre lånet til deg like fort. Aller først må de få gjeldsbrevet signert av deg. Kan du signere dette digitalt med Bank-ID er det det aller beste, da dette kun tar noen sekunder. Ønsker du at utbetalingen skal skje så fort som mulig, bør du sjekke på forhånd om banken har digital signering og hvor lang utbetalingstid de operer med. Da slipper du vente på brevet i posten, som senere må sendes tilbake i signert tilstand, for så å vente enda noen dager på utbetalingen. I verste fall må du vente over en uke.

Legg igjen en kommentar