Norske banker er strengere på lån

Du har sikkert fått med deg at det er vanskelige å få lån?

Det er helt klart at de norske bankene har blitt strengere.

De siste årene har vi vært vitne til at flere land sliter økonomisk og at det har gått hardt utover innbyggerne. For å unngå liknende tilstander her i Norge, har banker strammet inn litt på reglene for å få lån, spesielt gjelder dette lån uten sikkerhet. Før kunne banker låne ut penger over en lav sko, men da var de også mer sikre på at folk hadde mulighet til å betale tilbake. Finanskrisen i 2008 har påvirket økonomien til svært mange og for veldig mange er betalingsproblemer en stor del av hverdagen.

Etter denne krisen skjerpet bankene seg. De fikk strammere krav og lånte ut lavere beløp. Den øvre grensen for forbrukslån er som regel på 250 000 kr i disse dager. Har du god økonomi og betalingsvilje er ikke et forbrukslån på 250 000 kr noe problem for deg. Har du derimot noe dårligere økonomi og du vet at du kommer til å få betalingsproblemer, bør du revurdere forbrukslån. Har du et stort behov, bør du i aller høyeste grad sette opp et budsjett, evt snakke med en økonomisk rådgiver som hjelper deg med å ta opp et lån du kan klare å tilbakebetale. Hos www.låne.as kan du lese mer om å låne penger på nett og søke enkelt.

norske banker

Har du f.eks mange regninger som har passert forfall, kan det være økonomisk smart av deg å ta opp et forbrukslån for å kvitte deg med disse regningene før de går til inkasso. Inkasso skaper masse bekymring og gir deg betalingsanmerkninger. Dette vil ikke gange deg positivt.

Refinansiering er smart om du har flere smålån og kredittkortgjeld i forskjellige banker. En refinansiering vil samle alle disse lånene, og du vil i de fleste tilfellene spare penger fordi du betaler færre gebyrer. Sjekk mulighetene du har hos de forskjellige bankene.

Om du ønsker å ta opp et forbrukslån i dag, er det flere faktorer du må tenke på. Bankene har skjerpet inn kravene. Du vil lettere få lån om du stiller sikkerhet i fast eiendom eller en kausjonist/medlåntaker. Du bør være sikker på at du klarer å tilbakebetale et forbrukslån, uansett hvor stort beløpet er på.

Legg igjen en kommentar