Om Debetkort og Bankkort

Et debetkort er et betalingskort hvor avregningen skjer fortløpende mot saldo på innehaverens konto. I Norge er BankAxept-bankkort og Visa-kort de mest utbredte debetkort. Sistnevnte kommer som et tillegg til BankAxept på mange norske debetkort. Dermed blir Visa-delen av kortet i hovedsak kun brukt når man ikke benytter norske betalingsterminaler som all hovedsak er knyttet til BBS. Enkelte Visa-kort kan også fungere som kredittkort.

Kontobelastningskort, eller debetkort er billigste løsning for deg som ikke trenger kreditt. Disse kortene belaster deg kontoen din direkte ved kjøp av varer og uttak i minibank. Et Visa eller Mastercard koster som regel 200 – 300 kroner i året. I hovedsak fins det to debetkort.
Visa

VISA International er egentlig en medlemsorganisasjon for tilsluttede banker over hele verden. I Norge blir VISA Norge eid 50 % av forretningsbankene og 50 % av sparebankene.

Svært mange eier allerede et VISA Classic kort. Det er det desidert mest vanlige betalingskortet i Norge. Som oftest blir bruken av kortet belastet kontoen med en gang, altså som kontobelastningskort. Som regel er det del av kortet du bruker, ved at du ser VISA emblemet øverst i høyre hjørne. Det kan også knyttes til kreditt. Dette tilbudet varierer fra bank til bank.

Mastercard
Også Mastercard finnes på flere og flere bankkort. Dette kortet kan også fungere som kontobelastningskort og som kredittkort.

Legg igjen en kommentar