Om forbrukslån – raske lån uten sikkerhet

Forbrukslån og raske penger i form av lån uten sikkerhet er et økende ettertraktet produkt. Mangelen på sikkerhet er også grunnen til at raske lån og forbrukslån har blitt så populære, men også farlige for fremtidig økonomi. Hvis du ikke tenker over hva du går inn i, kan man ende opp med årlige kostnader som varierer mellom 20 og 40 prosent av lånets opprinnelige størrelse.

Det som i all hovedsak er den store fordelen med raske forbrukslån er at man slipper å vente med å kunne kjøpe det man ønsker seg. Får man godkjent en lånesøknad tar det meget kort tid før pengene er plassert på konto.

Hvis du vil låne penger med en av mange muligheter innen disse raske lån, bør du først vurdere:
1. Undersøk andre mulige lån og sammenlign
2. Sjekk ut den årlige pris både renter og gebyrer
3. Vær oppmerksom på at avgifter ikke kan være skattemessig fradragsberettiget
4. Vurdere en ekstern kredittvurdering før lånet må opprettes
5. Sjekk ut hva som skjer hvis betalingen mislykkes
6. Beregne hvor dyrt produkt i slutten når lånet er endelig tilbakebetalt

Et godt alternativ til forbrukslån uten sikkerhet kan være et mer tradisjonelt banklån. Her kan du rådføre deg med din finansielle rådgiver vurdere din økonomi og banklån er ofte betydelig billigere enn mange av de raske forbrukslån. Et banklån er vanligvis det beste alternativet hvis lånet er i størrelsesorden 10 000 kroner og opp til 100.000 kroner. I utgangspunktet er renten på bankenes utlån variabel, men mange nettsteder lar deg låse renter i en gitt periode. Når du snakker med banken din, bør du alltid presse litt for å få best mulig rente.

Legg igjen en kommentar