Om Klager i Bank og Finanssaker

Dersom du har en klagesak mot en forretningsbank, sparebank, finansierings selskap eller kredittforetak, må du først henvende deg til den aktuelle institusjonen med klagen. Hvis du ikke medhold her kan du som privat- person klage til Bankklagenemnden. De kan behandle klager angående lån, innskudd og betalingsformidling. Du kan ikke benytte Banklagenemnden for klager på statsbanker som f.eks. Husbanken og Statens Lånekasse for Utdanning.

Bankklagenemnden har et sekretariat som vurderer klagen og kan gi veiledning. Sekretariatet forsøker også å finne fram til frivillige løsninger mellom partene. Blir ikke saken løst her, kan den legges fram for nemnden som består av en nøytral jurist som formann, to medlemmer som oppnevnes av finansnæringen og to medlemmer fra forbrukssiden.
Alle klager som skjer gjennom banklagenemnden er gratis.

2 kommentarer om “Om Klager i Bank og Finanssaker”

 1. hei,

  Jeg får ikke hjelp av min bank . Det har vært veldig vanskelig å forholde seg til dem.

  Vi tok opp et lån i 2009. Vi er 4 stykk som står ansvarlig for lånet. Ønsker nå og få ut den fjerde personen ut og det er et evig problem.

  Jeg får forskjellig beskjeder fra banken, noen finanrådgivere er uhøflige, andre vil rett og slett ikke hjelpe til, mens de andre har dårlig tid og skal på feire.

  Hvordan kan en få hjelp? Jeg betaler lånet alltid til oppsatt frist, betaler også renter som banken tjener inn, men får ikke noe som helst grad av service?

  rådgivere fra stovner dnb nor, var veldig uhøflig, og ville aldri vise forståelse, så måtte bytte rådgiver.
  snakket med en del andre, og tilslutt fikk jeg kontakt med en ny rådgiver fra nærmere der jeg bor. Han skulle på ferie og kunne ikke hjelpe meg mer.
  Ringte 03800 og han skulle også på ferie, sammen med mange andre. Ble anbefalt å gå på nettbanken og søke etter rådgiver, men systemet var noe galt med, kom ikke gjennom.
  Ringte tilbake og snakket med en som mente det motsatte av det jeg har fått beksjed om tidligere. Han mente at for å få ut den fjerde personen ut av lånet, må lånet betales ned alt sammen. Tidligere har jeg fått beskjed om at det er mulig å kjøpe ut fjerde personen mot at en betaler ned på lånet med 100-200 tusen kr, noe som også øker for hver gang jeg spør. selvom rentene går nedover og lånet også, så skjønner jeg ikke hva de holder på med.

  Hva kan jeg gjøre for å løse problemet mitt og problemet med banken?
  Jeg er ikke intressert i å klage på banken hvis det går utover saken/lånet mitt.
  Jeg vil løse det problemet jeg har, men jeg er virkelig lei av den behandlingen en får i DNB nor/postbanken. Banken har lett for å tenke på sin måte, men de skjønner ikke at dette er noe de tjener på like mye som oss, og da burde de greie og gi bedre service enn det?

 2. Hei.
  Det er jo helt håpløst og få finans til bolig , og bank funksjonærene er uhøflige.
  Vi prøver å få kjøpt oss en bolig, ikke har vi sett på noe overdådig.
  Men avslag får en nesten når en går inn døren.
  Dette er ikke lett , når vi har fast jobb begge to.
  Men vi trenger også å få bo , hadde vært fint med tak over hode for ungene sin del.
  Men det gir bankene en lang marsj i. enda vi har gode trygge jobber.
  Ikke lett å være nordmann

  Kjell

Legg igjen en kommentar