Om Kredittkort Kjøp

visa-kredittkort
Les dette om Kredittkort og kjøp med kort generelt.

En søknad om kredittkort sendes til kortselskapet. Personer som er kredittverdige, blir innvilget en bestemt kreditt for eksempel kr 20 000. De kan da bruke kortet til å handle varer og tjenester opp til kr 20 000. Det er ikke krav om kontantinnsats, men korthaveren må passe på at lånesaldoen ikke overstiger den kreditten som er innvilget.
Når vi bruker et kredittkort, får vi et lån som selvsagt må betales tilbake. Det blir ofte beregnet et fast avdrag per måned uavhengig av hvor stort det faktiske lånebeløpet er. Kortselskapet sender oss vanligvis en betaling hver måned. I tillegg til avdraget omfatter dette kravet renter av den faktiske lånesaldoen og ulike typer gebyrer.

Det er etter hvert kommet en sann flora av kredittkort og andre kortsystemer på markedet. Et kredittkort gir deg rett til å handle varer og tjenester i de fleste butikker, på bensinstasjoner, hoteller og andre steder. Eksempler på kredittkort er «Multikort og «Kjøpekort». Større varemagasiner og butikkjeder har ofte egne kredittkort. Det kan nevnes IKEA-konto (møbler) og Ving-konto (reiser).
Som hovedregel kan vi si at kredittkort er en svært dyr låneform. Den nominelle renten ligger på rundt ca. 2 % per måned. Når vi i tillegg regner med gebyrer, kortavgifter o.l., kan den effektive årsrenten fort komme opp i over 30 %.

Legg igjen en kommentar