Om kvinner og penger

Kvinner ofte helt konkrete behov og problemer av deres økonomi. Kvinner har mindre pensjon sparing enn menn, men lever lenger. Kvinner vil bli rammet med nye regler om deling av pensjonsrettigheter ved skilsmisse. Hvordan kan det bli korrigert?
Det er behov for råd som tar kvinner utgangspunkt.

Hva slags lån bør jeg velge?
Har jeg råd til et større hus?
Jeg betaler for mye i skatt?
Hva med min pensjon?
Hva med pensjonen hvis jeg tar skilsmisse?
Når har jeg råd til å slutte å jobbe?

Spørsmålet om hvordan du kan styre sin private økonomi spiller en større rolle for likestilling. De dager er forbi da du tok et lån i huset hans en gang for alle – Nå må vi kontinuerlig overvåke og endre, tilpasse og justere for ikke å føle seg lurt.

Pensjon er ikke lenger noe regjeringen eller din arbeidsplass avtaler. Nei – for å bli investert, og bli valgt, vil ha fokus på skatt og offentlige systemer påvirkes. Banker, kredittforetak institusjoner, pensjon selskaper prøver å selge nye produkter til forbrukerne og kommer hele tiden nye produkter. De tilbyr rådgivning, men må samtidig selge sine egne produkter.

Det kan være vanskelig å forstå hva som er ens egne interesser og i banken. Det er derfor trenger råd som er upartisk.

For mange kvinner kan det være uvant å forholde seg til selvangivelse, lån, pensjon, osv. Ofte har det vært et område der menn tar seg av. Mange råd er også rettet mot menn, og ofte er hus, lån og pensjonsordninger i deres navn. Men kvinner bør sørge for å få innsikt i deres økonomi – vil trolig bli skilt eller en enke – og det er ikke økonomisk «overraskelser» du trenger.

Og loven er av litt hjelp her. En ny lov betyr til pensjonsordninger ikke lenger bli delt ved skilsmisse. Mange kvinner vil derfor oppleve at skilsmissen vil miste en del av familiens felles eierskap, for eksempel, hvis familien har tatt lån i huset og plassert pengene i sin ordning. Det er sett ofte, men nå betyr det at blir felles eiendom ektemann egen eiendom. Noen anbefaler snarlig skilsmisse for å løse problemet, men mindre dramatisk skritt kan være mulig.

Legg igjen en kommentar