Om noen forskjellige lånetyper og lånebetingelser

De aller fleste som skal kjøpe ny bolig er nødt til å låne penger. Et såkalt startlån er en låneordning for alle som ønsker å komme inn på boligmarkedet. Det er flere egner seg for å få et startlån, og noen av de vanligste personene som får dette er:

– Barnefamilier
– Økonomisk vanskeligstilte familier
– Enslige forsørgere
– Personer med nedsatt funksjonsevne mm.

Et startlån er det kommunen som hovedsakelig tar seg av. De behandler og rodner med søknader til dette.

Også bedrifter er nødt til å låne penger selvsagt. Bedriftslån er som regel ikke noe problem å skaffe seg. Snakk med din lokale bank og få et tilbud. Nye bedrifter kan forsøke å få støtte fra innovasjon Norge. Det er perfekt for nye gründere.

Søknad om lån
Hvor mye penger du kan låne, avhenger av f.eks. hva din eksisterende bolig er verdt og hvor mye lån du har fra før av. Videre spiller det en stor rolle hva slags type inntekt man har, for det forteller med en gang hvor mye lån man kan betjene. Både på kort og lang sikt. Kan man stille sikkerhet eller få med en garantist på en lånesøknad er mulighetene generelt bedre enn ellers. Din økonomiske historie spiller også en stor betydning, dersom du har hatt lån tidligere. Behandlingstiden er vanligvis et par dager, men det går raskere hvis du sender inn alle opplysninger og all nødvendig dokumentasjon på nett.

Lånebetingelser
Lånebeløpet og rentene er helt avgjørende for deg som skal låne. Du må aldri bare godta det første tilbudet du får servert, men sammenlign gjerne flere tilbud, og se om det finnes måter lånerenten kan reduseres. Hvis du f.eks. skal ha et boliglån hvor det skal stilles sikkerhet med opptil 85 prosent av markedsverdi, må du huske på å finne ut markedsverdien på ditt hjem, eller bruke kjøpesummen som utgangspunkt. Renter, avdrag beløp og nedbetalingsvilkår skreddersys til dine egne behov og muligheter.

Legg igjen en kommentar