Penger Gir Lykke Og Penger Gir Sorg

Penger gir lykke er et begrep som mange vil si at stemmer, men samtidig kan penger gir mange bekymringer også..

Her skal det handle om tips til hvordan du kan spare penger, slik at du har mer penger igjen senere som vil gi deg lykke.

Det første du skal spørre deg er trenger jeg virkelig denne goden?

Noen penger bare må vi bruke…

Selvfølgelig er det noen grunnleggende ting vi har her i Norge i 2010:
Mat, husly, klær på kroppen din – for å nevne noen. Likevel kan vi i dag det neppe klare oss uten telefon, mobil, internett , kabel-TV, etc.

Det er selvfølgelig ikke alt dette noe som kan kalles livsnødvendigheter i tradisjonell forstand. Men har du en stram økonomi, er det definitivt verdt å ta en nærmere titt på. Noe av det kan være litt ned. Bare fordi du har kategorisert det som en fast kostnad, betyr det ikke at det trenger ikke være helt urokkelig.
Hvor nødvendig er det?

Telefonutgifter. Ingen vil nok i dag på spørsmål som vi må ha telefon. Hva man kan spørsmålet er hvor mange telefoner, må vi ha. Og hvert parti trenger å snakke i den? En overfylt økonomi og en god samtale forbruk er kanskje ikke så godt sammen?

Internett: Det er nok i dag ikke mange husholdninger uten Internett. Men det er likevel mange husholdninger som velger ikke å ha stor fart. Selv om teleselskapene snakker om 30 Mbps, er det fortsatt mange som kan takle 5 Mbit – uten problemer.

Elektrisitet, vann og varme: Kalkulator til våre faste utgifter. De er ikke mer ekte enn det tross alt er avgjort i henhold til forbruk. Dette betyr at du bruke mindre, betaler mindre. I det lange løp kan det være mye å vinne. Den vanskelige delen er å bli vant til å bruke mindre. Når du har vært gjennom det, blir det en vane.

Kabel-TV: Vi lever i en tid der ikke mange kan klare seg uten. Men hvor mange kanaler du virkelig trenger? Skal vi virkelig ha den store pakken? Dagen har bare 24 timer – og hvor mange av dem du vil bruke på TV?

Ferie: En ferie i utlandet for hele familien koster boksen – og mange forventer at det skal være et must. Kanskje til og med to ganger i året. Kanskje mindre å gjøre det? Kanskje billigere? Kanskje utenom sesongen?

Bilutgifter. Er også blant de mange ser på som uunngåelig. Men det finnes mennesker som lever uten. Noen har to biler uten nødvendigvis trenger det. Og så kan du ikke annet å redusere kostnadene ved å kjøre mindre …
Et kritisk blikk på forbruk

Dette er bare eksempler, kunne listen bli mye lengre.

Noen til og med å selge fast beløp for klær og fornøyelser etc. så det nesten kommer til å virke som noe du ikke kan unngå å bruke.

Når du ikke velger begrepet «å bruke for mye penger», men i stedet «har for mange utgifter» tyder på at du ikke tror det bare hører til – og må være slik. Men hvis du er interessert i lavere utgifter, må det tas hensyn til.

De pengene er brukt – enten du kaller det ene eller det andre.

Legg igjen en kommentar