Penger på bok

Visste du at Ola Nordmann har mye penger på bok ?
Den gjennomsnittlige nordmannen har 126.323 kroner i banken. Det er litt mer enn danskene og nesten dobbelt så mye som svenskene. I Sverige blir «medelsvensson» fort til «fattigsvensson» sammenlignet med sine skandinaviske naboer.
Svenskene har i gjennomsnitt stusselige 67.658 norske kroner i banken, altså bare halvparten. Danskene kan midlertid trygt lene seg tillbake og nyte sin rødpølse i visshet om at de nesten er like rike som oss. De ville ha fått 124.852 norske kroner hver.

982.000 kroner står på bok og venter på et spleiselag for ei fiskebru i Hulvågen på Atlanterhavsveien.

Den avtroppende delprosjektlederen for Atlanterhavsveien som nasjonal turistvei har hatt pengene på bok helt siden avviklingsstyret i Atlanterhavsveien gjorde opp aksjekassa i 2002, tre år etter at

I følge Avisen Dagens Næringsliv har oljefondet nå har passert 1300 milliarder kroner, og er det nest største fondet i verden. Fordelt på hver og en av oss blir det nesten 300000 kroner pr. hode. Og det vokser stadig.

Mangler penger på bok

Mer gjeld og forbrukslån slår uheldig ut for mange nordmenn. Mangel på sparepenger fører til høyere utgifter når for eksempel kjøleskapet går i stykker.

Ligningstall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser at 740.000 voksne nordmenn hadde under 5000 kroner i totale bankinnskudd ved sist årsskifte. Over en million, nesten hver tredje voksne person, hadde mindre enn 10.000 kroner, i følge Dagens Næringsliv.

Arbeidsledighetstrygd (dagpenger) har ingen innvirkning på om du har penger på bok eller ikke.
De baserer seg KUN på hva du har

1. enten tjent siste året, eller
2. tjent de siste 3 årene

Om de velger 1 eller 2 avhenger av hvor mye du har tjent de årene det er snakk om.

Om du har vært flink og spart deg opp 500.000 på bok, så er det ingen som har rett til å kreve at du bruker av disse om du mister jobben din.

Legg igjen en kommentar