Penger på dagen – om mulighetene som finnes

Er pantelån noe for deg som ønsker penger på dagen?
Mange unge bruker mye penger på dagen, og dette kan skape forventningspress og sjalusi. Fysiske ting er ikke målet med dagen, det er kjærlighet. Jeg skjønner at butikkene skal tjene på konseptet, men personlig synes jeg det blir litt kvalmt.
Det kan riktignok bli en dyr fornøyelse å bruke pantelåneren hvis du skal låne store beløp i 4 måneder. Regner du ut rentesatsen på et helt år blir faktisk renten, inkludert renters rente, på nesten 38.5 prosent. Det er mye penger det.

På et halvt år har Lånekontoret midt i Oslo sentrum doblet kundeantallet. Her tilbys pantelån på dagen.

Et steinkast fra Karl Johans gate midt i Oslo sentrum ligger i dag Norges eneste lånekontor. Her kan hvem som helst komme med sine verdigjenstander og få lånt penger på dagen.

Forbrukerøkonomer i DnB NOR, Nordea og Postbanken er enige om at tilbudet fra Lånekontoret er dyrt, men ikke så mye dyrere enn forbrukslån hvis du betaler tilbake i henhold til planen.

Vårt råd er derfor at du bør sammenligne prisene i markedet. Lånekontorets store fordel er at du ikke blir utsatt for den samme kredittvurderingen som du ellers ville ha blitt møtt med hos andre finansieringsselskaper. Her kan du nemlig risikere å få avslag, eller svært ugunstige vilkår, hvis du har litt for mange betalingsanmerkninger.

Hos Lånekontoret ser de derimot kun på gjenstandens verdi. Er verdien høy nok, vil du få låne penger på dagen. Faller du inn i denne båsen vil altså Lånekontorets tilbud kunne være noe for deg.

Ting du kan pantsette for å få penger på dagen er:
Gull (14, 18, 21 og 24 karat) i form av smykker og lignende er det aller beste. Rødt, hvitt og gult gull er greit.

Diamantringer blir eventuelt taksert av fagmann.

Norsk sølvtøy (ikke smykker)
og andre sølvgjenstander som fat, lysestaker o.l., som ikke har graveringer.

Dyre klokker , Rolex og Cartier
er best.

Musikkinstrumenter , som for eksempel gitarer av merkene
Gibson, Warwick, Fender.

Bunader (-sko) og bunadsølv.

Kunstmalerier av god kvalitet og med takst.

Alt av elektrisk utstyr er de mer skeptisk til. Det skal være nytt, med kvittering og alle kabler/bruksanvisninger, om de skal ta det.

Andre typer løsøre mot forespørsel.

Et eksempel på en som trenger penger på dagen:
Hans kjøpte seg bil for et par måneder side hjemme i Trønderlag. En kamerat ville selge bilen for 4000, og ettersom det ikke er noen formue, og bilen har potensial, så overførte Hans penger på dagen. Det ble et impuls-kjøp, for han har bestandig hatt lyst på en 142. Ettersom han er i spania fram til juni 2005, så er det en kamerat som passer på den for Hans. Får ikke gjort stort med den heller siden han er noen mil unna, men skal prøve å få noen bilder på bilen i nærmeste framtid.

* Første prioritet er å få bilen 100% teknisk stand

* Den er nå stort sett nedpusset, og noen karrosserideler er kjøpt inn ny, for det er litt rustsveising som må gjøres her og der. Framskjermer må kjøpes inn nye.

* Lakkering neste. Vet ikke helt hvilken farge ennå, men har jævlig lyst på mørk koksgrå metallic.

Dette er et typisk eksempel for en som ønsker seg penger på dagen for å fikse bilen sin.

Har du tips til hvordan man får penger på dagen? Del dine erfaringer med andre lesere i kommentarfeltet til høyre.

Legg igjen en kommentar