Penger til klassetur

Det å samle inn penger til klassetur er noe som mange skoler rundt om i Norge ofte gjør for at elevene skal få lære ting andre steder enn på skolen.

Saken er den at det ikke lenger er lærerne som har lov til å ta initiativ til og organisere klasseturer, og organisere pengesparing. Det er det foreldrene som må gjøre. Og selvfølgelig, man kan ikke bare samle inn, man må på en eller annen måte tjene dem. (Eller privat sparekasse selvfølgelig).

En gode måte å spare penger til klassetur på er gjennom å starte elevbedrift. Produktene og ideene som blir laget her kan også være varierte og spennende i seg selv.

Kankjse kan man lage en lydbok for barn, der historiene kan skrives selv og lese det inn på cd.

En annen elevbedrift kan lage en 30 minutter lang film. Filmen kan brennes på dvd-plater og selges til inntekt for skoleturen.

Dette er utrolig morsomt.

Flere forslag til å samle penger til klassetur består av:
Kakelotteri
Flaske-innsamling
Salg av kakebokser ( Fra et firma hvor man får % av salget)
Loppemarked

Basar der elevene tar med ting de ikke bruker selv til utloddning. Kan være bøker eller leker som er som nye

Basar, loddsalg, kakelotteri, dugnad/småjobber, sponsing, salg av vafler, bilvask… Hm skriver mer dersom ejg kommer på mer senere

2 kommentarer om “Penger til klassetur”

  1. Gode ideer med lydbok og film!

    Ellers synes jeg det er fryktelig mye loddsalg og kake-/vaffelsalg, tror kanskje mange vil tjene bedre på å tenke litt annerledes. Hva med å selge toalettpapir og tørkeruller? Det er veldig enkle ting å selge, fordi alle trenger det! Sjekk http://www.dugnaden.no. De tilbyr greie priser, slik at det blir en bra fortjeneste til klassen og en attraktiv pris til den som kjøper sekkene.

  2. For et smart opplegg! Her kan en bruke sin kreativitet og lage flotte tilbud som gir gode inntekter til klassekassen. Skoleklasser som skal på tur trenger finne enkle løsninger som er engasjerende og motiverande å være med på. Dugnad med Bambusa-sokker gjør det mulig å realisere sine mål på en trygg, lønnsom og enkel måte. Med 50% fortjeneste og lettsolgte produkter er salgsdugnad med Bambusa et bra alternativ. Les mer om dugnad og regn ut deres fortjeneste her: bambusa.no/dugnad.

Legg igjen en kommentar