Pensjonssparing – Penger til din pensjon ved sparing

Pensjonssparing vil si det å spare penger til din pensjon. Det er noe av det viktigste du kan gjøre for å sikre at man får en god pensjon.
Dette kan bringe deg en trygg og god alderdom.

pensjonssparing

Derfor er det fornuftig tidlig i livet å begynne å spare opp til en sunn pensjon. Foruten den obligatoriske sparing, er det en god idé å betale inn i en privat pensjonsordning. Det kan gjøres i banken gjennom en kapital eller en livrente.

Pensjon og Investering
Din pensjonssparing bør helst vokse over tid. Den pensjonen du får gjennom jobben, blir investert i forhold til hva din arbeidsgiver eller fagforening har avtalt med pensjon selskapet. Ulike det ser ut med din private pensjonssparing. Det kan til og med bestemme.

Vanligvis har pensjonsforetak du velge mellom en såkalt garantert rente og en markedsrente. Den garanterte prisen er ikke høy, men til gjengjeld kan du være sikker på at avkastningen er positiv. Hvis du velger en markedsrente på vekst og fall din sparing som obligasjons- og aksjemarkedet. Det er mer risikabelt.

Vanligvis tilbyr pensjonsforetak der du kan velge hvor mye av pensjonen til å settes inn i enten aksjer eller obligasjoner. Aksjer er mer risikable enn obligasjoner. Til gjengjeld avkastningen er mye høyere som aksjer..

Legg igjen en kommentar