Råd om Kjøp og Finne Riktig Bolig

Å finne den riktige boligen for deg

Vurder hele livssituasjonen din når du søker etter bolig. Er du tålmodig vil du garantert finne en tilfredsstillende bolig før eller senere. Hva kan du ta deg råd til, med tanke på fremtiden din? Vil du være i utdanning eller arbeid, hva er dine fremtidige planer, og hvordan blir din økonomi?

Når du må finne den rette boligen, er det en god idé å være forberedt på fakta som er viktige for ditt boligvalg.

Hva har du råd til?

Du bør begynne å undersøke hvordan økonomien ser ut. Et hus er en stor investering, som de fleste må låne penger til. Det er derfor lurt å lage en god oversikt over hva du har råd til. Det er mange faktorer som bidrar til å finne ut hva du kan ha råd til. Du bør vurdere:

Boligsituasjon

Hvis du allerede er boligeier, det påvirker finansiering av nye boliger. Har du økonomien til å kjøpe et nytt hjem før du har solgt det gamle, uten å vite hvor lenge det vil være på? Du må blant annet huske på at det kan bli vanskelig å betale et lån, tilbakebetaling og skatt på to steder. Godt nok, vil du unngå å betale for den bolig du ikke bor i, men du må betale kommunal eiendomsskatt for både boliger. Det samme gjelder renovasjonsavgift og lignende.

Utdanning

Er du under opplæringen, må du vurdere når opplæring er fullført og når det er realistisk at du kommer ut i jobben.
Jobb

Din inntekt er avgjørende for de økonomiske forpliktelser du kan ta deg. Har du forventer å opprettholde samme betale fremtiden? Kan du bo i nye boliger, dersom de skal være gratis?

Familie og samboerskap

Det er en stor forskjell om du kjøper ditt nye hjem alene, eller om du har en familie. Hvis du har en samboer, vil eierboligen deretter være i både deres navn og din samboers navn. Eller er det andre faktorer i familien, som har en innflytelse på boligvalg og økonomi?

Økonomiske forpliktelser

Hvilke økonomiske forpliktelser har du allerede? Har du studiegjeld, forbruker kreditt, hus eller andre? Hvilke faste utgifter har du?, kan du ikke eller vil ikke skjære ned på? Skal du kjøpe nye møbler eller annet utstyr i forbindelse med kjøp hjem?

Fremtidig økonomi

Når ønsker du å trekke deg tilbake fra arbeidsmarkedet og trekke tilbake – og den er kompatibel med boliger, vil du har tid?
Låne penger

Det er en god ide å få en forhåndsgodkjenning av et lån. Når du er i forveien, ser banken og realkreditinstituttet på inntekter og utgifter, og det er forventet ut hva du har i sin dom råd til å kjøpe bolig og har den gjeldende prisen for boliger. Mot denne bakgrunnen, kan de vanligvis vedta et sertifikat som viser hvor mye penger de er villig til å låne deg.

Prisen for eksempel eiendomsskatt, vann og varme kan variere, men svært forskjellige boliger. Budsjettet du vil, er bare foreløpige. Når du har funnet en bestemt bolig, kan du finne ut mer nøyaktig hva det vil bety for din økonomi til å kjøpe den.

Legg igjen en kommentar