Råvare handel – Tips om gode investeringer

Råvare handel er noe som bare blir mer og mer populært blant investorer i Norge.

Tradisjonelt sett har det norske folket ikke investert så mye i råvarer. Men business magasiner økt rapportering av oljeprisen og gullet vil øke i verdi betyr at svenskene sannsynligvis snart begynne å innse mulighetene for denne formen for investering.

I alle fall overhodet, er det viktig å spre risikoen, slik at ikke alle dine fremtidige besparelser er i aksjer eller fond som investerer i aksjer. Spre risikoen er nøkkelen til en god utvikling av dine investerte penger.

Nedenfor er vår guide til hvordan å kjøpe råvarer og en gjennomgang av de to mest omsatte råvarer, gull og olje.
Kjøpe råstoffer – lettere enn aksjer?

Råvarer er syklisk, dvs. utvikling av råstoff er svært sesongbetont, og generelt det er lettere å forutse trender for varer enn for aksjer.

Olje og gass, for eksempel, ofte har en tendens til å gå ned i løpet av høsten, mens sølv vanligvis går opp i september.

Faktisk, i løpet av de siste 36 årene så det har fungert 27 ganger (75% suksess rate) for å kjøpe sølv den 1. september og selge den 24. september. For olje slik det har fungert 20 ganger av 25 (80% suksess rate) for å selge gull 11. september og forbli i stillingen fram til 9. desember. Hvis du var med og handlet med den sykliske utviklingen i olje-og sølv, hadde du vært i stand til å tjene store penger.
Hvordan kan olje, gull og sølv handles?

Det er mange forskjellige måter å kjøpe råvarer som gull, olje og sølv på.

Materialer gjennom ”spot handel”. Råvare handel på sitt beste.
Kjøpe varer i spotmarkedet er den raskest voksende metode og årsakene er mange. Hvis du vil bytte varer seg med hjelp av grafer og evne til å sette opp sitt eget handelssystem, er det en utmerket anledning til å handle spot.

Fordeler: Maksimal likviditet, gjeldsgrad og potensielle selv eller automatisk handel.
Ulemper: Må selvvirkende, eller lage strategier for trading roboter.
Depositum Krav: $ 100-1000 for noen, $ 2000 eller mer for andre.
Boliglån: Mellom 100-200 ganger utnytter er ofte mulig gjennom vare meglere (handelsvare meglere).

Commodity Index
Avhengig av investeringsfilosofien du foretrekker og hvilke vekter du er interessert om slik at du kan velge blant en rekke råvareindekser. Normalt, den minste innskudd kravet på minst 100 000 usd, men ofte mye mer. Her er noen av de vanligste indeksene for råvarer:

* Reuters CRB Index
* IMFs Commodity Price Index
* S&P GSCI
* Deutsche Bank Liquid Commodity Index

Fordeler: Ofte god risikospredning. Nyttig hvis du ønsker å komme inn varer i din portefølje.
Negativt: Den høye innskudd krav. Kan ikke påvirke utviklingen i seg selv.
Depositum Krav: $ 100,000 eller mer.
Leverage: Ingen sikkerhet er mulig med råvareindeks.

Exchange Traded Funds (EFTs)
En populær måte å tjene penger på varer er gjennom børsomsatte fond og børshandlede fond (ETF). De fungerer som indeksfond, men omsettes på børsen. I Sverige er det ikke mange å velge mellom, ingen EFT er hvor du kan handle varer.

Fordeler med EFTs: Ingen minimum beløp.
Ulemper av EFTs: Du kan ikke selv påvirke investeringen når du skrev.
Depositum Krav: Ingen depositum.
Leverage: Ingen sikkerhet er mulig med EFTs.
Kjøpe gull – en sikring mot inflasjon

Hvis vi går inn i bestemte varer som gull er en interessant ett. Det er en god inflasjon hekk, og alle bør ha litt gull i sin portefølje. Fra 27. juli til 1. september har det normalt vært glimrende posisjon til å gå lenge i gull, noe som jobbet 26 ganger i 33 år (78,8% suksess rate).
Olje investering – den perfekte til god råvare handel.

Å ha olje som en investering i sin portefølje kan bli spennende. De siste årene som olje har svingt i pris noe utrolig. Tradisjonelt har det vært bra å kjøpe olje i midten av april til mai, noe som har jobbet de siste 20 til 26 år. Selge olje er imidlertid bedre i høst, mellom 11. september til 9 desember. Denne handelen har jobbet i 80% av tilfellene, eller 20 ganger de siste 25 år. Som andre data brudd er hentet fra Commodity Traders Almanac 2009th.

Legg igjen en kommentar

Nyhetsbrev