Søke om Huslån

Låne penger i form av huslån?
Tidligere var det vanskelig å søke om huslån når du måtte gå til banken sin for å fullføre en lånesøknad. Det tok også lengre tid å få informasjon om lånet ble innvilget eller ikke. I dag er det raskere og søknadsprosessen for huslån er også enklere. Du kan fremdeles velge å gå til banken sin for å søke om huslån. Men du kan også fylle ut en lånesøknad på internett. Det er en rask og enkel måte å søke om lån på. Lånet programmet angir du deres personlige opplysninger og beløpet du ønsker å låne. Du må også fylle ut sine inntekter og utgifter. Banken eller utlån institusjon vil da behandle søknaden din. Blant annet gjør de en kredittsjekk for å se om du har dårlig kreditt historie eller etterskuddsvis. De vil også lage et lån regneark, der de satt opp inntekter og utgifter, og se hvor mye plass du betaler hver måned. Jo større utbetaling plass, jo mer lån du kan søke og motta stipend. Det vil være noen krav til deg som låntaker, blant annet at du har fast jobb og fast inntekt, siden en huslån betalte seg i mange år framover.
I dag er det mange utlånere som gir boliglån tross låntakeren har dårlig kreditthistorie. Når huset er sikkerhet for lånet slik utlåner mener det ikke er en like stor risiko å låne ut penger, enn hvis du for eksempel hadde bedt om en lån uten sikkerhet. Derfor er det en god sjanse til å låne penger likevel. Hvis du ikke har noen faste stillinger, sykefravær, pensjonering, kontrakter, prosjekter eller arbeid på freelance basis trenger ikke være et hinder i dag. Det er mange långivere som gir villalån selv for dem som ikke har fast jobb. Imidlertid er det godt å huske på at renten kan ofte være høyere for denne type låntaker, fordi utlåner risikoen er høyere enn for låntakere som har fast jobb og har ingen kreditt historie. Det kan også kreve en garantist, det vil si en person til å gå god for gjelden og overtar ansvar for gjelden, akkurat som om det var hans egen skyld. Selv om du ikke har fast jobb og kreditt historie kan låne hele kjøpesummen, men i dette tilfellet betyr det ekstra godt hvis du har en høy tilbakebetaling, som rentene kan bli høyere.

Ved søknad om huslån du kan søke om lån før du signerer boliglånet. Det vil derfor være samme krav til deg som lånetaker. For å søke om lån forpliktelse på en viss sum, en sum som bør være noe høyere enn starten pris for boligen som du er interessert i å kjøpe. Da har du sjansen til å være med for en mulig budgivning også. Det er flott å ha et lån forpliktelse før du drar på visning. Først når du kjenner deg i den prisklassen kan du legge seg ned og delvis slik at selgeren vet at det er finansiering av kjøpet blir nødvendig.

Se mer om huslån

En kommentar om “Søke om Huslån”

  1. hei hvordan kan jeg få huslån jeg har ikke egen kapital men jeg har fast jobb

Legg igjen en kommentar