Samle smålån til større lån

Det å samle smålån til større lån er generelt sett ofte et godt råd for å håndtere en vanskelig lånesituasjon. Dette rådet har du nok også hørt flere andre steder, for eksempel i programmet luksusfellen på tv3.

Er det en god idé å samle mindre lån til ett større lån?

Mange føler at de har registrert en rekke mindre lån, trekkrettigheter og kredittkort gjeld spredt ut over et bredt utvalg av banker, kredittinstitusjoner og kredittkortselskaper. Det kan være vanskelig å forutsi og kanskje dyrere enn om all gjeld ble konsolidert inn i et større lån.

Tips for lån – smålån til i et større lån.

Det vil trolig være en god ide å samle all gjeld i et lån med lån leverandør. Fordelen er at du får en bedre oversikt over din økonomi og bedre håndtere nedbetaling av lånet slik at den passer bedre i økonomien din. Hvis du har tatt opp mer lån og kreditter enn økonomien din kan tåle, så kan du gjøre det lurt å samle alle smålån til et stort lån med en lavere og faste månedlige avdrag. Du vil også ofte være utsatt amortisering enighet i de månedene av året når økonomien er under press.
Når man har spredt sin gjeld over en rekke lån og kredittkort, vil du i bankens øyne fremstår som en potensiell kunde med høy risiko. Dette betyr at sjansene for å bli innvilget et lån er mindre enn hvis du har samlet all gjeld til ett lån som gir deg bedre oversikt over din økonomi.
Merk at det ikke er sikkert at alle samlelån vil gjøre det billigere for deg. Du kan taste inn en periode, vil du få total gjeld og brakte månedlige utbetalinger ned. Det betyr ikke nødvendigvis at det er billigere. Du bør alltid vurdere din nåværende lån og kreditter til det totale lån du ønsker å spille. Estimatet er basert på årlige prosentpoeng for lån. Du kan også vurdere den totale kreditt. Lån er ofte annerledes tilbakebetalingstid og renter, gjør det vanskelig å sammenligne nåværende lån og kreditter med en samlet lån. Smålån vil nesten alltid komme til å bli billigere hvis du bare ser på låne rentene sammenlignet med større lån. Små lån har naturlig høye renter, siden etableringskostnadene utgjør har en større prosentvis andel av samlet kreditt kostnader enn et større lån. Av samme grunn av kortsiktige lån naturligvis en høyere årlig kostnad forhold enn lange lån.
Når du registrerer en ny samlelån, så det blir ny oppstart kostnader for dette lånet, men det gir deg en bedre oversikt og kanskje langt mindre administrative kostnader og liknende, som gjør lånet vil bli billigere totalt.
Foreta en grundig vurdering av om det lønner seg for deg og søke hjelp fra en finansiell rådgiver hvis det ikke er klart om det lønner seg for deg.
Vanligvis har vi flere lån tilbydere på nettsiden som tilbyr samlelån, som er oppført enten utforsket lånet eller lånet programmet.

En kommentar om “Samle smålån til større lån”

  1. Hvordan kan man få et rimelig lån når man ikkje har sikkerhet å plassere det på?.

    Min mor har sakt at ho kan stille med sikkerhet i form av pant på hus, er det grunn nok til å få ei bra rente?

    mvh
    Cato

Legg igjen en kommentar