Selge Bil – Hvordan du selger bilen din på riktig måte

Når du selger en brukt bil, er det i din interesse å være svært forsiktig, for å unngå klager i etterkant. Ved å følge disse instruksjonene, vil man kunne redusere antall klager, men det er nok selvsagt ikke fullstendig eliminert, men mange problemer kan unngås.

Lag en kjøpskontrakt.
Det er i både kjøperen som selgerens interesse å inngå en skriftlig avtale. Begge sider bør selvsagt ha en kopi av kontrakten, som kan tjene som bevis, hvis noen påfølgende spørringer mellom selger og kjøper.

Informere aldri mer enn du vet og kan bevise.
Ved å selge bøker om all informasjon de gir om bilen. Hvis du er usikker, så ikke avsløre forholdet. Det kan, for eksempel. være gamle bilen, antall hestekrefter, kjørelengde, tidligere skader, utstyr og lignende.

Ikke gi kreditt.
Pass på å få kjøpesummen siste nytt om utlevering av bilen for å kjøpe. Gi kreditt til profesjonelle forhandlere, banker mv.

Husk at kontrollene kan være forfalsket eller uten dekning. Hvis betalte med sjekk bør dette være oppført eller utstedt av en bank.

Kontroller at det ikke er pant eller lignende levert til kjøperen.
Du er selvfølgelig ansvarlig for at det ikke er lien på bilen.

Selv om den forrige eieren har informert om at det ikke er lien på bilen, er du selger ansvar for at det ikke er pant eller lignende bil.

Defekter.
Informere kjøperen om eventuelle feil i bilen, som du vet. Sørg for at denne informasjonen er skrevet inn i kjøpe kontrakten.

Generelle ansvarsfraskrivelser.
Jeg kjøper kontakte skal man ikke bruke uttrykk som «i utgangspunktet kjøpte», «ikke ansvar for å selge» eller «ingen garanti» som slike vilkår er ofte ineffektive. Husk å erstatte alle de mangler som du vet er skrevet i kontrakten.

Flytting og forsikring.
Forhandle om kjøpet av kontrakten hvem som skal betale, og sørge for flytting av bilen, og som kan være å gjøre de lovbestemte Flytte. I tillegg selger forsikring og melde deg ut av bilen kjøperen skal sørge for å forsikre bilen.

Lovlighet – visjon.
Informere dem om kjøpet av kontrakt, når bilen endelig har vært å kartlegge og legge muligens annektert transkripsjon fra siste periodiske undersøkelsen.

Garanti.
Som selger er du ikke forpliktet til å gi kjøper en hvilken som helst form for garanti, men vi kan bli ansvarlig for mangler. Oppmerksomhet er trukket i denne forbindelse på at den reverserte bevisbyrden i de første 6 måneder alene er aktuelt i forbrukerprodukter, og ikke når du selger som en privat person.
Leveranse.
Det skal være oppgitt i kontrakten, når og hvor bilen vil bli levert.
Tjenesten.
Hvis den manglende loggbok, manuell eller annet tilbehør skal være gjenstand for salg kontrakt.

Legg igjen en kommentar