Her er alt du trenger å vite om selvangivelsen, fradrag og din personlige økonomi

Selvangivelse og fradrag

Finn ut hvordan du kan beregne din skatt, og hva du har krav på.

Selvangivelsen kommer i posten før man vet ordet av det. Den har blitt utarbeidet på grunnlag av selvangivelsen fra året før og den inneholder informasjon om hva du sannsynligvis kommer til å tjene neste år og fradrag du har.
I lys av tallene beregnes det skatt på hvor mye du betaler i skatt og hva den månedlige fradrag vil bli. Det er derfor viktig at tallene er riktige, og du kan enten ringe eller e-post rettelser i moms.
I lys av denne informasjonen kan man forberede seg på moms på din skatt, din arbeidsgiver må bruke til å trekke seg etter skatt. Har arbeidsgiver ikke er ditt skattekort, trekkes automatisk skatt på 60 prosent av inntekten uten fradrag.
Selvangivelsen leveres på våren, og inneholder informasjon om hva du har tjent den foregående år og fradrag du har hatt. Igjen, du kan foreta rettinger enten via Tast Selv på Internett eller telefon.
I lys av selvangivelsen gjør moms din årlige inventar og regne ut om du trenger penger tilbake på skatten eller om du skal betale restskat.

Hvilke fradrag har jeg?
Trekket er navnet på hele beløpet kan du trekke fra skatt. Det skiller mellom tre typer fradrag:
Reduksjoner i personlig inntekt, innskudd på en rente pensjon. Videre, alle borgere av en personlig, som vil bli trukket fra din betale eller SU før du må betale skatt.
Reduksjoner i kapitalinnkomsten. interesse (se interessen)
Ligningsmessige fradrag, for eksempel; reise og fagforeningene. Vi må ha over 24 kilometer for arbeid og hjem før vi kan trekke sine tjenester fra. (se transport)
De fleste fradrag vil automatisk bli rapportert til skattlegging og er pretrykt på selvangivelsen. De inkluderer personlig interesse og fagforeningsbidrag.

Legg igjen en kommentar