Sikkerhet Med Mobilt Internett? Informasjon og datasikkerhet – Del 4

Her lærer du om sikkerhet med mobil internett og hvilke utfordringer som ligger under dette med bruk ab mobilt internett i dag. Det er en kjent sak at dette har blitt mer og mer vanlig og det vil bare fortsette å øke i omfang i Norge i tiden fremover. Det som er viktig å tenke igjennom er om sikkerheten din er god nok når du for eksempel er ute på reise og kobler deg opp til det trådløse nettverket på hoteller, flyplasser eller andre offentlige steder? Dersom andre fikk innsyn i det du holdt på med over nett her, ville dette være en stor sikkerhetstrussel.

I denne guiden om sikkerhet med mobilt internett lærer du hvodan kriminelle kan stjele informasjon fra oss når man kobler seg opp på det trådløse nettverket. Vi kan nevne at disse f.eks. opererer med å sette opp falske nettverk, hvor de lurer deg eller andre offre til å tro at dette er et sikkert nettverk. På denne måten kan de skaffe seg informasjon som brukernavn og passord, lese eposten din eller generelt se ALT du foretar deg på nett, til og med hvilke bilder og nettsider du besøker. Sandland forteller også i denne videon hvordan kriminelle kan lure deg til å tro at du går inn i nettbanken din, mens du egentlig logger deg inn i en falsk nettbank, hvor man så blir stjålet for passord og koder.

Så hva kan man gjør for å bli trygg på mobilt internett? En ting man kan gjøre er å bruke en såkalt VPN tilkobling (Virtual Private Network). Dette er med andre ord et virtuelt privat nettverk. Her blir nemlig all informasjon sendt kryptert.

Se den komplette videon om nettverkssikkerhet i dag:


Legg igjen en kommentar