Slik får du orden på privatøkonomien din! Tips

Har du et lite grep om hva du bruker pengene dine på ? – eller forsvinner de bare like fort mellom hendene dine, rett etter at du allerede har fått dem? Vel da trenger du nok noen gode råd for å komme på rikitg vei videre….

Hvis det er det sistnevnte som er tilfellet, så gjør som jeg. Anskaff deg et bokføringsprogram og bokfør ditt forbruk ned til den siste krone. Gi deg en regnskapsmessig program og gå inn på forbruket ned til siste krone. Du slår to fluer med et smekk ved at gjøre det. For å slå to fluer i ett smekk ved å gjøre det på. Du bliver tvunget til at sætte deg inn i bokføring, hvilket aldri kan være en ulempe, og du får et totalt overblikk over hvor pengene bliver av. Du er tvunget til å sitte i regnskap, som kan aldri være en ulempe, og du får en komplett oversikt over hvor pengene er.

I og med at du bokfører alt, bliver du hver gang minnet om hva det er du bruker dine penger til og hvordan din privatøkonomi ser ut. Det faktum at du går inn på alt, du hver gang minnet på hva du bruker pengene dine og hvordan din private økonomi ser ut. Tro mig, det kan hurtig få deg til at endre dine forbruksvaner. Tro meg, det kan fort få deg til å endre forbruket ditt vaner. Irriterer det deg for eksempel ikke hvor mange penge du hvert år spilder på at kjøpe innkjøpsposer i dit supermarked?

Irriterer det opp, for eksempel, ikke hvor mye penger du er sløse hvert år for å kjøpe poser på supermarkedet? Når du først har bokført den utgift atskillige gange, så er veien til anskaffelse av en ryggsekk. Når du har booket prisen flere ganger, så er veien til anskaffelse av en ryggsekk eller en nese pose ikke lenge. Det er godt for privatøkonomien og det er godt for miljøet. Det er bra for den private økonomien, og det er bra for miljøet. Igjen to fluer med et smekk. Igjen to fluer i ett smekk.

Det bliver hurtig en vane med den daglige bokføring og det tager ikke lang tid når du først er blitt vant til det. Det snart blir en vane med den daglige regnskapsmessige og det tar litt tid når du er vant til det. Og bokføringsprogrammet behøver ikke at være dyrt. Og regnskap programmet trenger ikke være dyrt. Du kan finne utmerkede programmer gratis eller billig på nettet. Du finner utmerkede programmer gratis eller billig online.

Selv bruker jeg et lite program der hedder SummaSummarum og det er meget nemt at arbeide med. Selv om jeg bruker et lite program kalt Summa Summarum, og det er svært lett å arbeide med. Men der finnes mange andre gode programmer, så bare se at komme i gang! Men det er mange andre gode programmer, så bare se å komme meg av!

Legg igjen en kommentar