Slik Sparer Du Penger På Strøm i Huset Ditt!

spare penger på strøm
Dersom du vil spare penger på strøm eller spare penger generelt har du kommet til riktig artikkel. Her er noen sentrale spareråd i forbindelse med strømregningen din.

Blant de viktigste postene for hvordan du kan redusere strømregningen din, innebærer oppvarming av huset ditt, og oppvarming av varmtvannet. Visste du for eksempel at ca. 75 til 80 % av energibruken går med til akkurat dette? Dersom du senker innetemperaturen med 1 grad, vil du spare ca. 5 % av den totalt strømregningen. Dermed har du faktisk spart omtrent 450 kroner på dette!

Blant de enkleste tiltakene som du sparer mye strøm på er nattsenking. De enkleste koblingsurene koster kanskje rundt 40 til 70 kroner. Hvis du kjøper et digitalt koblingsur har du mulighet for også å senke temperaturen på dagtid når du er på jobb. Dette er ganske enkelt en meget god investering, til deg som er ute etter å spare mest mulig unødvendige penger. Slike digitale koblingsur kan stilles inn med ulike utkoblinger gjennom uken. På denne måten kan boligen være oppvarmet på dagtid i helgene, og uten varme i tidsrommet når du er på jobb. Oppvarmingen blir da redusert med i overkant av 30 %.

Da vil du spare omtrent 20 % av oppvarmingsutgiftene bare på dette alene. Alle boliger som årlig bruker 13.000 kWh til oppvarming, vil med andre ord spare opp til 2.000 kroner i året.
Hvis du skrur ned temperaturen på varmtvannsberederen, vil du spare mye penger uten tvil. Dette er også blant de første tiltakene du bør foreta deg.

Ikke glem at enkle huskeregler for å spare penger, består også av å slå av lyset i rom hvor ingen oppholder seg. Men du sparer ikke noe på å skru av lys i rom der du har termostatstyrt varme.
Deretter kjøper du sparepærer til utendørs belysning og til bruk i kjeller og på loft. En 11 watts sparepære gir like mye lys som en 60 watts glødelampe. Selv om sparerpærer er dyrere blir de likevel billigere enn vanlig pærer fordi de varer opptil 6 ganger lenger. Når du lufter skal du lufte kort og effektivt Ikke ha vinduet på gløtt i lange perioder!

Til slutt i denne artikkelen kommer selvfølgelig tipset om å monter sparedusj. Dette sparer du omtrent 450 kroner per person. Hvis din familie består av fire personer sparer dere dermed 1.600 kroner i året. En sparedusj koster omtrent en hundrelapp. Så virker dette kanskje som en god investering…
Lykke til…

Legg igjen en kommentar