Slik Velger Du En Eiendomsmegler Når du Skal Selge Boligen Din

Valg av eiendomsmegler ved salg av bolig:

Eiendomsmegleren kan hjelpe deg gjennom hele salget – fra lage en pris til huset til å finne en kjøper og gjennomføre handelen.
Eiendomsmeglerens oppgaver:

Hvis du bruker en eiendomsmegler, er det en rekke oppgaver som han må utføre i henhold til lov om eiendomsformidling. Han må:
Foreta en skriftlig formidlingsavtale. En formidlingsavtale er en spesifikasjon av
oppgaver som man har avtalt at han skal håndtere for deg, og foreta en beregning av salget og viser deg et salgsbudsjett. Beskatte bolig og sette en pris på det. Mange eiendomsmeglere tilbyr å gjøre dette gratis, siden de er interessert i å få oppgaven med å selge boligen din, og foreta nødvendige undersøkelser og innhente og kontrollere dokumenter og informasjon som er relevant for bolighandelen. Informasjon om den, boliglån, som kan bli overtatt av kjøperen
foreta en salgsoppstilling med informasjon om bolig nøkkeltall, boligutgifter, og netto kostnader som er forbundet med eierskap og bruk av bolig. Anbefaler deg på behovene og mulighetene for å få til et utkast til et kjøpsavtalen.
Forhandle med interesserte kjøpere.
Hjelpe til med korrigering av den handelen. «Rettelse» for å si at handel vil være implementert i praksis. Det er vanligvis kjøperens rådgiver ansvar for dette. Din eiendomsmegler må være sikker på at det går rett til å gi deg en definitiv erklæring om kostnadene og oppgavene som han har hatt i forbindelse med salg.

I tillegg, en eiendomsmegler til å hjelpe deg:
Å markedsføre din bolig, i aviser, på Internett og så videre.
For å vise huset til interesserte kjøpere
For å tilfredsstille dine lån i bolig.
Eiendomsmeglerens forpliktelser

Eiendomsmegleren, er i henhold til Lov om omsetning av fast eiendom til for å oppfylle en rekke krav:
Eiendomsmegler må gi objektive råd. Han/hun må derfor ikke fungere som rådgiver for både kjøper og selger i samme handel.
Eiendomsmegler må leve opp til god eiendomsmeglerskikk. Hvis han selger finansielle tjenester som bank lån, forsikring eller lignende, dette må også være klart.

Du skal alltid få tilbud fra mer enn en eiendomsmegler. Husk at pris og kvalitet er ikke alltid forbundet. Vurder derfor hvilke tjenester som er i eiendomsmeglerens pris. Hvis en eiendomsmegler er dyr, spør hva du får for høyere pris. Er dette eksempelet, flere annonser eller markedsføring gjennom flere butikker?
Største vurdering ikke den høyeste salgsprisen!

Det er fristende å velge eiendomsmegler som har gitt den høyeste vurdering av ditt hjem. En høy vurdering er ikke nødvendigvis lik en høy salgspris. En høy vurdering kan faktisk bety at det tar lang tid å selge huset. Meglerens vurdering er veiledende. Til slutt, er det viktigste hvilken pris, kjøper og selger blir enige om.

Spar penger ved å gjøre noe selv

Du kan spare penger ved selv å stå for deler av handelen. For eksempel, du kan også vise ditt hjem. Noen ekte eiendomsmeglere tilbyr ordninger der du stå for utvalgte deler av handel og dermed spare penger på avgifter.

Legg igjen en kommentar