Spar penger på Motorvarmere – også bra for miljøet

Med en motorvarmere, får du ikke bare bedre komfort i bilen på kalde vinteren morgener. Den gjør også at bilen reduserer slitasje i motoren og reduserer forurensing.

Derfor kan det være verdt å investere i en motorvarme til bilen. En motor varmeapparatet er en kilde til varme, som varmer den kalde motoren kjølevann, så motoren svært raskt oppnå optimal temperatur etter start.

Motor varmer er delt inn i to typer. Den relativt billige elektriske typen, hvor en 220 volts «nedsenkning varmeapparatet» er satt inn i bilens kjølesystem. Dette systemet krever at du har tilgang til en stikkontakt på hvor bilen er parkert. Elektriske varmeovner kan kjøpes fra 1500 – 2000 kroner pluss installasjon. Systemet kan bygges ut med en tidsinnstilling av / på funksjon, og hytta fan.

Uavhengig av sockets
De dyrere alternativ er en gassvarmekilde, som er en bensindrevet, som kobles til bilens drivstoffsystemet og kjølesystem. I utgangspunktet fungerer bensin sparken som en konvensjonell sentral oppvarming. Fyrstasjonen har en av / på-funksjon som kan justeres etter behov.

Den mest åpenbare fordelen med dette systemet er at du er uavhengig av andre energikilder. Det er selvsagt en fordel hvis bilen den natten i offentlige parker, som åpenbart ikke er tilgang til en stikkontakt. Du får også muligheten til å varme opp bilen før du kjører hjem fra jobben. Jo mer motor varmeapparatet er brukt, desto større er gevinsten i alle henseender. På samme tid har du med dette systemet mulighet til å oppnå en høyere hytte temperatur fra starten denne gangen.

En bensinfyr være kjøpt fra 8-10.000 kroner pluss installasjon.

Komfort og sikkerhet
Fordelene av motoren et mye varmere. Den mest åpenbare er komfort. Studier gjort på en vinter test i Nord-Sverige i 1997 viste at normal hytte temperaturen nådde ca 10 minutter raskere ved hjelp av motoren varmes. I seg selv er fin og behagelig, men det er også viktig for helsen.

Heller ikke er det urealistisk å påstå at motoren varmeapparatet er av hensyn til trafikksikkerheten, ettersom føreren av en oppvarmet og god bil kan konsentrere seg fullt ut om trafikk. Og med den kalde tiden vi går inn i økten, er det verdt å huske at du kjører tilisede rutene i verste tilfellene kan koste en betinget suspensjon av lisens.

Kald motor slites mest
Også når du ser på slitasje av motoren, det er en gevinst å hente motoren varmes. Den kaldstart smør er teknisk sett den mest kritiske fasen, så langt som motor slitasje.

Selv de beste motor olje blir mer Viskøse som temperaturen faller. Når en motor starter, olje pumpe frem smøreolje til alle søkemotorens bevegelige deler. Når oljen er Viskøse, tar det lang tid før oljen kommer, og det vil være en overdreven slitasje av lagrene, kamaksler, Pistons, og så videre. Samtidig er byggingen av drivstoff blandingen i kaldt sylinder vegger. SMØR film vasket – med økt slitasje til følge.

Kald olje vil kjøre sakte
I granskingen av motorvarmere, syntes det som ved en temperatur på minus 11 grader, temperaturen på smøreolje økt til ca. pluss 14 grader (avhengig av motor type), ved hjelp av en 500 W motor varmes i 1,5 timer. Slik får dermed nesten eliminere kaldstart problemer av smøreolje helt.

Dette er en seier for miljøet
En annen, og sikkert ikke ubetydelig fordel er det miljøfordeler. En viktig forutsetning for bilens katalystisk konverter gjør ingen god, er at så snart som mulig oppnår normal temperatur. Forskning viser at uten motor varmer, er den katalysator rundt. 5 minutter å nå sitt optimale effekten. Ved hjelp av en motor varmeapparatet av «dypkogertypen» på 500W, var katalysatoren varmeapparatet redusert til kun to minutter.

Svenske biltester har gjennomført studier som viser hvor mange forurensende stoffer en bil avgir unødvendig kaldstart uten bruk av motor varmer. Ved kaldstart utslippet var 75 gram av karbonmonoksid (CO), i første kilometer. Når brukt motoren varmes det spruter ble redusert til bare ni (9) gram av karbonmonoksid. Det samme var tilfellet i utslippene av hydrokarboner (HC). Her er tallene var 10 gram på den første kalde kilometer utenfor oppvarmet motor, motor varmer, samtidig redusere utslipp til to gram. Selv eldre biler fra før 1990, da den ble obligatorisk at nye biler skal være utstyrt med katalysator, og vil ha en miljøgevinst ved å bruke motoren varmes.

Avhengig av hvor mange kaldstart ens kjøreforhold mønsteret inneholder, og hvor ivrig du er til å bruke motoren varmeapparat, som også er en klar fordel.

Bruker mindre bensin
En varm motor bruker mindre drivstoff enn en kald motor. Derfor motor varmeapparatet også hjelpe bilen oppnå en rask temperatur der det drar nytte dyre dråper beste. Som i seg selv er en ekstra miljøgevinst, siden et lavt drivstoff forbruk bidrar til å redusere CO2-utslippene.

Men private økonomien kan dra nytte av en motorvarm. Økonomien vil være avhengig av den daglige kjøremønster, og den metoden du har valgt for oppvarming av motoren. Forskjellige skandinaviske studier klart indikerer i retning av at drivstofforbruket kan reduseres ved kaldstart. Det har vært en økt konsum på 0,1 til 0,3 liter per time. kaldstart – avhengig utenfor temperatur – når motoren ikke er oppvarmet. I 1997 fant ut at det kan bli lagret rundt. 55 prosent kaldstart. I seg selv ikke en imponerende mengde, og ikke et beløp som gjør det mulig å tjene investering for motor varmeapparatet hjem. Det er imidlertid ingen dårlig bedrift, når du også vurderer andre åpenbare fordeler, som motor varmeapparatet bidra.

Legg igjen en kommentar