Spar penger ved å leie feriebilen

Ingen kostnad på slitasje og verdiforringelse, gjør bilferien din billigere ved å leie enn å kjøre sine egne biler.

La din egen bil stå, når du er på bilkjøring på ferie i år. Leier du i stedet feriebilen i Tyskland, kan du spare tusenvis av kroner i løpet av en 14-dagers tur til Sør-Europa.

Det høres ut som et lurt tilbud fra utleieselskapene, men ifølge avisens beregninger er det godt nok: Er den turen, for eksempel, i sør av Frankrike og omfatter 4.500 kilometer kjøring, forsikring vil som regel være billigere enn en bil. Og det har mange allerede funnet ut.

Tyske bilutleiefirmaer er ikke bare opp til 48 prosent billigere enn engelske. Leier man bilen i Tyskland, er det fri kjørelengde på bilen, som er kilometerbegrenset på bilene som leies ut andre steder.

Bileiere tror som regel bare på bensinutgiftene ved beregning av kostnadene for et bilkjøring ferie til Frankrike, Italia eller Spania. Du glemmer avskrivninger, og tar den på, det kan faktisk ikke betale for å kjøre sin egen bil.

Er din bil verdt 200.000 kroner, faller verdien på bilen til 75 øre per kilometer. I mange tilfeller kan det være mer. Så den billigste ferien din består av å leie feriebilen..

Kjøp mindre, kjøpe store

For mange er dette forretningshemmelighet, men antallet er økende, og stigende drivstoff prisene øker interessen: I Tyskland er vanligvis utleiebilene kjører på diesel, noe som gjør det enda mer fordelaktig å la sin bensin privat bilen stå. Mer enn 4.500 kilometer, deretter kan vi spare rundt 500 dollar hvis du trade sin egen bensin-Golf med et leid diesel Golf.

Ifølge prisanalytikere er lav leasing priser i Tyskland ikke bare interessant for feriebilister: De bør også få mange nordmenn til å vurdere sine valg av bil.

Mange nordmenn velger selvfølgelig bil etter ferie til Frankrike eller Italia. I stedet kan de velge en mindre, mer drivstoff effektive bil, vil det være store nok for en dag, og deretter leie en større bil, en gang i året.

Legg igjen en kommentar