Spar penger på bil – Råd før du kjøper

Har du behov for bil? Det er mer økonomisk å reise med offentlig transport. Men vi skjønner jo at en bil er behagelig og god å ha. En bil er dyrt både i innkjøp og drift. Har du besluttet å kjøpe en ny bil, så det er et par ting å huske på å foreta en slik finansiell transaksjon som mulig.

Prut på prisen

Du kan ofte forhandle på prisen ved kjøp av en ny bil. Sammenlign også hva konkurrentene tar for samme bil. Skal du kjøpe en brukt bil, så det er vanligvis billigere å kjøpe det gjennom en annonse på for eksempel finn.no. Har annonse på bilen, dessuten vært en stund, er det kanskje en større sjanse for å få en god pris på bilen.

Kostnader med bil

Når du kjøper en bil, kan du finne ut hvilken tjeneste det er, og hvor ofte. Sjekk også opp forsikring og bil skatt. Kjøpesummen er bilen? Forvent at du kan vise bilen 1 hvert år. Sammenlign forskjellige forsikringsselskaper. Sjekk ut hva du har å betale i skatt. For store og tunge kjøretøyer, vil du betale høyere skatter.

Sammenlign priser på reservedeler

Når du ønsker å kjøpe reservedeler og tilbehør til din bil, det er billigere å handle på bilvarehus som Biltema. Når det er på tide å kjøpe nye dekk til bilen så sammenligne priser på nettet. Spare mye penger her.

Kjøp en liten bil

Skal du kjøpe bil, bør du vurdere en mindre bil, for da vil den totale prisen av bensin, kjøretøy avgifter, forsikring og avskrivninger hovedsakelig være lavere. Spar ca 3000 kr i mnd.

Sykle eller kjør kollektivt

Å sykle eller reise med bussen til jobben, sparer deg mye penger. Det sparer også både helse og miljø. Dette sparer du ca 2000 kroner / måned

En kommentar om “Spar penger på bil – Råd før du kjøper”

Legg igjen en kommentar